Валверде е пътник, има фаворит за негов наследник в Барселона


Валверде е пътник, има фаворит за негов наследник в Барселона
Снимка: Guliver/GettyImages

3100 0

Ръководството на Барселона вече планира смяната на Ернесто Валверде. Бившият треньор на Атлетик (Билбао) не е получил никаква информация, че ще бъде удължен контрактът му, а каталунците вече планират бъдещето си след опитния наставник.

Според RAC1, големият фаворит за негов наследник е Тиери Анри - настоящият помощник на Роберто Мартинес в белгийския национален отбор. Хосеп Мария Бартомеу и компания вече са осъществили контакт с легендарния нападател и първите разговори са били позитивни. Каталунците се надяват да го убедят, че той трябва да поеме отбора от следващия сезон, а основна роля в преговорите играе и спортният директор Ерик Абидал, с когото Анри е добър приятел.

Легендата на Арсенал влиза в профила специалисти, на които Барселона залага повече от десетилетие. Анри е играл за Барселона, включително под ръководството на Хосеп Гуардиола, и ще прилага стила, изграден от него, добавяйки и малко по-директен аспект на играта, научен през годините от Арсен Венгер.

Информацията обаче не означава неминуемо, че Ернесто Валверде няма да остане. Треньорът обаче има тежка задача да спечели Ла Лига и голямата цел пред клуба - Шампионска лига. Трите негативни резултата от последната седмица (две равенства и загуба) обаче "вдъхновиха" информациите, че той няма да остане на "Камп Ноу", а дори е възможно да бъде освободен по-рано. На този етап негово уволнение не стои на дневен ред.

Междувременно се появи информация, че един от привлечените с големи надежди играчи ще бъде продаден час по-скоро - кой е той и защо четете тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички