Смелите "баски" шокираха Барселона на "Камп Ноу" и може би ги свалиха от върха


Смелите "баски" шокираха Барселона на "Камп Ноу" и може би ги свалиха от върха
Снимка: Getty Images/Guliver

1667 0

Барселона продължава с неубедителните си изяви в Ла Лига, след като завърши наравно с Атлетик (Билбао) на "Камп Ноу". Каталунците дадоха шанс на Реал Мадрид да ги задмине при победа над Атлетико тази вечер или на "дюшекчиите" да ги изравнят, ако те грабнат победата в мадридското дерби.

Гостите от "Билбао", които са далеч надолу в класирането, спечелиха първата си точка на "Камп Ноу" след 14 поредни загуби на митичния стадион. Изненадата в състава на Барселона беше оставането на капитана Лионел Меси на пейката. С недобри изяви в мача се отличи защитникът Жерар Пике.

Домакините започнаха мотивирано срещата, но не успяха да отбележат. Вместо това инкасираха попадение в 40' - Сусаета центрира към Де Маркос, който изпревари Роберто и засече за 1:0. След почти равностойно полувреме Барселона се прибра с гол пасив в съблекалнята на домашния си стадион.

Каталунците не успяваха да си свършат работата и в 55' се наложи влизането на Лео Меси. Той замени Артуро Видал. Малко след това - в 62' Коутиньо стреля от воле, но нацели гредата. В 72' Меси получи възможност да изравни от пряк свободен удар - той прехвърли стената, но Де Маркос изби от голлинията. Малко след това Атлетик можеше да шокира "Камп ноу", но Семедо се намеси в последния момент. В 77' гредата разочарова и Меси, който едва не я счупи.

Така жадуваният гол падна в 84', когато Меси намери Ел Хадади непокрит в наказателното поле и той стреля неспасяемо за 1:1. Барселона натисна и в 90+1 Ракитич направи непростим пропуск, пращайки топката над вратата. След края на мача капитанът Меси, недоволен от съдийството в мача, потърси сметка на двама от съдиите. Нещо от нещата, които им каза аржентинецът, ядоса рефера и той вдигна жълт картон на звездата. 

В класирането каталунският клуб е още лидер с 14 точки, Реал е на втора позиция с 13, а третият Атлетико има 11 пункта. "Баските" са на 14-о място със 7 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички