Валверде: Да играеш пред празни трибуни е ужасно преживяване


Валверде: Да играеш пред празни трибуни е ужасно преживяване
Снимка: Getty Images/Gulliver

936 0

Бившият треньор на Барселона Ернесто Валверде не е особен оптимист за довършването на сезона в Ла Лига пред празни трибуни. Докато бе начело на каталунците испанският наставник имаше случай, при който се наложи да изведе своя тим при закрити врата – в двубой срещу Лас Палмас, спечелен с 3:0.

Валверде споделя, че усещането да играеш на празен стадион е ужасно, но е наясно със ситуацията и условията, при които трябва да се провеждат мачовете. „Ако са няколко мача, надали ще е толкова голям проблем. Но не знам как ще се изиграят над 100 двубоя без публика. Първите няколко срещи ще бъдат трудни за наблюдаване. Когато бях в Барселона и ми се наложи да изведа тима пред празни трибуни, беше ужасно. Не бяхме готови да играем по този начин. Може би сега поне всички са психически настроени за това“, заяви Ернесто Валверде пред радио ‘Marca’.

Професионалният футбол в Испания бе прекратен преди повече от два месеца заради пандемията от коронавирус. На Пиринеите обаче се надяват Ла Лига да бъде възобновена на 11-ти юни с дерби между Бетис и Севиля. Във временото класиране лидер е Барселона, а до края на кампанията остават 11 кръга. А ето какво каза президентът на Ла Лига по повод рестарта на първенството.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички