Бившият треньор на Барселона би отхвърлил Англия заради екзотична лига


Бившият треньор на Барселона би отхвърлил Англия заради екзотична лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1863 0

Бившият треньор на Барселона Ернесто Валверде призна по какъв подход ще избира следващия клуб, в който ще работи. Испанецът бе уволнен през януари и заменен от Кике Сетиен. За 2,5 години Валверде изведе каталунците до две шампионски титли на Испания.

"Питат ме: "Какво мислиш за Висшата лига?". А аз отговарям: "Всъщност, бих предпочел Австралия. Футболната кариера не трае вечно и понякога се замисляш да използваш възможността да поживееш на непознати места", заяви 56-годишният наставник, цитиран от "Ройтерс".

"Аплодирах Андрес (бел.ред. Иниеста), когато каза, че ще се мести в Япония. Помислих си: "Леле, той ще опознае различна култура и различни хора". На мен също ми е интересна Япония. Ще видим с какво ще се заема в крайна сметка, тъй като отскоро съм без работа. Нямам ясни мисли за бъдещето. Може би ще отида някъде в чужбина. В интерес на истината, обичам да правя странни неща, така че, няма нищо да изключа", допълни наставникът. А с какви чувства той се е разделил с Барселона вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички