В нервен мач: Шампионът Барса започна с грешна стъпка сезона в Ла Лига (ВИДЕО)


В нервен мач: Шампионът Барса започна с грешна стъпка сезона в Ла Лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4679 0

Барселона не успя да надвие Хетафе в откриващия кръг на новия сезон в Ла Лига. Шампионът на Испания за изминалия сезон не убеди с играта си и съвсем заслужено подели точките с домакините.

Дуелът не бе изпъстрен от много футболни моменти. Единственото по-забележително бяха трите червени картони, които главният арбитър се принуди да раздаде в хода на срещата.

В 42-рата минута Рафиня си издейства такъв след грубо съприкосновение без топка срещу противников състезател. Хетафе "върна жеста" на "блаугранас" 12 минути след подновяването на играта. Хайме Мате бе декориран в червено след единоборство с Роналд Араухо. В 70-ата минута изгонен бе и треньорът на "лос кулес" Шави за претенции към главния съдия.

В следващия кръг шампионът домакинства на Кадис. Срещата ще се състои в неделя (20.08) от 20:30 часа. Пред Хетафе пък следва гостуване на Хирона, също в неделния ден. Мачът стартира в 18:30 часа.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с интересна ситуация още в 4-ата минута. Латаса бе съборен в наказателното поле на Барса, но съдията остана безмълвен и не посочи бялата точка. Последваха силни минути за каталунците, които към 15-ата минута владяха топката 80% от времето, но така и не стигнаха до нещо по-сериозно пред вратата на Сория.

В 26-ата минута се стигна до първото по-опасно положение. Новото попълнение на каталунците - Ориол Ромеу, си пробва късмета от дистанция и стреля от границата на наказателното поле. Ударът му обаче мина над напречната греда на Сория.

В 42' Рафиня не сдържа нервите си и скочи на опонент. Това му изигра лоша шега и му бе показан директен червен картон от арбитъра Сезар Сото Градо.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

10 минути след подновяването на играта двата тима продължиха да са все така колебливи в атакуващ план. Каталунците бяха по-активни, въпреки факта, че бяха вече с човек по-малко.

В 57-ата минута домакините все пак се лишиха от численото си преимущество. Хайме Мата влезе в единоборство с Роналд Араухо. Халфът по-рано в срещата бе получил жълт картон, а това му действие официално го декорира в червено.

В 70-ата минута дойде и третият червен картон в срещата. Треньорът на каталунците Шави бе изгонен от скамейката заради бурна реакция за нарушение срещу свой играч.

Единствено с това можеше да бъде запомнено и второто полувреме, 5 минути преди последния съдийски сигнал на срещата. "Блаугранас" се установиха трайно пред противниковата врата, но дори не успяваха да я застрашат особено.

В последната минута от добавените 9 гостите предявиха бурни претенции за дузпа след нарушение срещу Араухо в наказателното поле. Те обаче не бяха одобрени, тъй като секунди по-рано Гави играе с ръка, за да отклони топката към бранителя.

СЪСТАВИ

Хетафе: Сория, Джене, Гастон, Домингос, Мата, Аленя, Латаса, Максимович, Иглесиас, Дамиан, Митрович

Барселона: Тер Стеген, Араухо, Педри, Левандовски, Рафиня, Кристенсен, Ромеу, Де Йонг, Гюндоган, Кунде, Балде

ПРЕДИ МАЧА

Барселона съумя да си гарантира титлата с доминантно представяне през изминалия сезон. Футболистите на Шави завършиха с 88 пункта - 10 повече от втория Реал Мадрид. Хетафе пък завърши 15-ти с 42 точки в актива си.

Барселона бе доста активен на трансферния пазар, като до момента се е подсилил с имена като Иниго Мартинес (от Атлетик Билбао), Ориол Ромеу (от Жирона), Илай Гюндоган (от Манчестър Сити) и бразилецът Витор Роке от Атлетико Паранаензе.

Със сигурност амбициите на каталунците остават същите и не се променят. Момчетата на Шави ще се борят на всички фронтове и ще опитат да решат титлата преждевременно както направиха през изминалия сезон.

Главен арбитър на двубоя днес ще бъде Сезар Сото Градо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички