В Испания: Неймар е заплашен от 6 години затвор заради трансфера в Барселона


В Испания: Неймар е заплашен от 6 години затвор заради трансфера в Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

2124 0

Звездата на Пари Сен Жермен Неймар е заплашен от затвор до 6 години, след като съдът е започнал нова проверка относно трансфера му от бразилския Сантос в Барселона през 2013 година, твърди Mirror.

Капитанът на Бразилия вече беше призован в съда в началото на годината по делото за измама по време на трансфера му в каталунския клуб. Сега делото ще бъде разгледано от специален орган в Испания в присъствието на трима магистрати. Според изданието La vanguardia, ако футболистът бъде признат за виновен, при по-сериозни обвинения може да получи до 6 години затвор.

КРАЙ НА САГАТА! НЕЙМАР НЯМА ДА ЛЕЖИ В ЗАТВОРА, ЕТО ПРИЧИНАТА

В Испания съобщават, че заради прехвърлянето на делото към по-висша инстанция, разглеждането му може да се забави във времето.

Както е известно, съдебен иска срещу звездата подаде инвестиционният фонд DIS, който смята, че е бил ощетен финансово поради тайно споразумение между играча, неговия баща, Сантос и Барселона.

Именно на DIS са принадлежали част от правата на футболиста. Официално трансферът бе на стойност 57,1 млн. евро, но впоследствие стана ясно, че реалната сума е била по-висока.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички