В Испания настръхнаха срещу Зинедин Зидан


В Испания настръхнаха срещу Зинедин Зидан

2396 0

Сериозни притеснения изразиха от вестник "Марка" относно представянето на Реал Мадрид под ръководството на новия треньор Зинедин Зидан. Това стана часове след равенството на "белия балет" срещу Малага на "Ла Росаледа", което остави 32-кратният шампион на 9 точки от лидера Барселона.

Бърза справка на испанския ежедневник показва, че реална промяна в играта на тима няма и в същото време френската легенда е записал 6 победи и 2 равенства в първите си 8 мача - идентична на тази на Рафаел Бенитес статистика.

Според изданието, първоначалният ефект от смяната на треньорския пост отшумява и Реал Мадрид продължава да е колеблив, особено в мачовете си като гост. Също така в материала се отбелязва, че Реал Мадрид е бил на 5 точки зад Барселона след последния мач на испанския треньор начело на тима.

Трябва да се отбележи обаче, че Реал Мадрид беше с мач повече от своя голям испански съперник по това време и реално в 7-те си мача начело на "кралете" Зидан е загубил точка спрямо каталунците.

Със Зизу начело Реал Мадрид е бележи малко повече – 26 гола срещу 20 с Рафа като треньор, но пък при французина защитата се представя по-колебливо.

„Марка“ допълва, че на този етап шампионската титла в първенството остава по-скоро мираж, най-вече заради слабото представяне на отбора далеч от "Сантяго Бернабеу". Двете равенства на Зидан дотук – срещу Бетис (1:1) и вчерашното – не се отличават особено от представянето при Бенитес, като изданието подчертава, че вълшебният  изстрел на Лука Модрич избави отбора при гостуването срещу Гранада преди няколко кръга. Реал дотук е успял да запише само две поредни победи навън, което се случи през септември – 6:0 над Еспаньол и 2:1 срещу Атлетик Билбао на „Сан Мамес“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички