В Барселона изгубиха надежди за възстановяването на Дембеле за мача с Реал Мадрид


В Барселона изгубиха надежди за възстановяването на Дембеле за мача с Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

3951 0

Крилото на Барселона - Усман Дембеле, окончателно e отпаднал от сметките за полуфинала за Купата на Краля срещу Реал Мадрид. Планът е 25-годишният нападател да се завърне в мача от Ла Лига срещу Атлетик Клуб на 12 март, съобщава RAC1.

Завръщане към тренировки

Дембеле получи контузия на бедрото по време на мача от Ла Лига срещу Жирона в края на януари. След проведени тестове беше установено, че бившият ас на Борусия Дортмунд може да отсъства за период от пет до шест седмици.

Наскоро беше съобщено, че Дембеле е подновил леки тренировки на трева и напредва към скорошно завръщане към групови тренировки. Привидно това породи надежди, че победителят от Световното първенство по футбол през 2018 г. може да се върне навреме за първото от двете "Ел Класико", които Барселона играе през март.

Двубоите, които Дембеле със сигурност пропуска

"Блауграна" ще се изправи срещу Реал Мадрид в първия мач от полуфиналите на Купата на Краля на "Сантяго Бернабеу" на 2 март. Двата отбора ще се изправят отново на 19 март в двубой от Ла Лига.

И сега се твърди, че Дембеле е със сигурност аут първото Класико.  Сега целта е французинът да се завърне в мача от Ла Лига срещу Атлетик на "Сан Мамес" на 12 март.

Това би означавало, че освен полуфинала за купата срещу Реал Мадрид, Дембеле изглежда ще пропусне мача от лигата срещу Валенсия на "Камп Ноу" на 5 март. 25-годишният играч беше един от играчите на Барса в най-добра форма преди да се контузи. До този момент Дембеле отбеляза осем гола и отбеляза още седем.

А коя бивша голяма звезда на Реал Мадрид обмислят да привлекат от Барселона - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички