В Барселона изчислиха - каталунците щяха да са лидер, ако не беше съдийската мафия


В Барселона изчислиха - каталунците щяха да са лидер, ако не беше съдийската мафия
Снимка: Guliver/GettyImages

1757 0

Каталунската преса продължава масираната атака срещу Реал Мадрид през настоящия сезон. Както е известно, "белия балет" е лидер в Примера дивисион, но се намира в мини-криза, от която в Каталуния се опитват да се възползват.

Поредната атака е свързана със съдийските отсъждания в полза на "кралете", както и "теслите", които са отнесли възпитаниците на Луис Енрике. Според материала на Mundo Deportivo, поместен на две страници в днешното издание, Реал Мадрид е получил цели 8 точки, благодарение на съдийските подаръци.

Въпросните срещи, за които претендират от медията, са срещу Селта (гол от засада на Мората), Еспаньол (две дузпи и червен картон за Серхио Рамос), Малага (гол от засада на Рамос), Депортиво (червен картон на Рамос при 2:3 за Ла Коруня).

В същото време Барселона е била ощетена няколко пъти, като най-видните случаи са срещу Селта (червен картон за Майо и неотсъдена дузпа), Малага (отменен гол на Пике), Виляреал (две дузпи).

Вестник Sport пък допълва, че в подкрепа на Реал Мадрид има цели 32 отсъждания, 21 от които са дошли в Примера дивисион.

И двете медии обаче умело забравят гостуванията на Севиля и Реал Сосиедад, в които и двата отбора бяха ощетени, а Барселона взе 4 точки. Особено на "Аноета" "блаугранас" можеха да загубят, ако редовен гол на Хуанми беше зачетен, както и ако не бяха отсъдени две скандални засади. 

"Ел Класико" също не се споменава, въпреки че голът на Луис Суарес е от засада, а Реал Мадрид имаше претенции за две неотсъдени дузпи. В актива на Барселона от този мач влиза една неотсъдена дузпа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички