В Барселона има повече контузени, отколкото изиграни мачове през сезона


В Барселона има повече контузени, отколкото изиграни мачове през сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

1125 0

Самуел Умтити е поредният играч на Барселона, който се контузи от старта на сезона насам. Френският национал е аут за поне три седмици и надеждата на каталунците е да се възстанови навреме за Ел Класико.

Бранителят обаче е поредният контузен на "Камп Ноу" от началото на сезона. "Блаугранас" внимаваше изключително много за подготовката на своите футболисти, като отборът дори не пътува до Америка или Австралия за предсезонна подготовка. Това обаче не се оказа благополучно за Барселона.

До момента през сезона в състава на Луис Енрике е имало цели 21 контузии - повече травми отколкото мачове изобщо до момента (17). В 3 от мачовете старши-треньорът имаше възможността да използва и играчи от втория отбор (2 за Купата на Краля и 1 за Суперкупата на Каталуня)

До момента през сезона едва 7 футболисти са се опазили от травми - Масит, Пако Алкасер, Луис Суарес, Денис Суарес, Бускетс, Неймар и Лука Дин. За сметка на това по две контузии в рамките на по-малко от три месеца са получили Жорди Алба, Жереми Матийо, Андрес Иниеста, Умтити, Тер Щеген и Арда.

11 от травмите в Барселона са били мускулни, което е с 4 по-малко от нормалната бройка, но едва след края на сезона, когато бъде направена оценка на физическото състояние на отбора през годината.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички