Ужасът за Барселона няма край: Алехандро Балде пропуска целия сезон и Евро 2024?


Ужасът за Барселона няма край: Алехандро Балде пропуска целия сезон и Евро 2024?
Снимка: Getty Images

5611 0

Ужасните новини за Барселона просто не спират. 2 дни, след като каталунците отпаднаха от битката за Купата на Краля, Шави и компания получиха нов "леден душ".

Един от неизменните титуляри в редиците на испанския специалист - Алехандро Балде, по всяка вероятност ще пропусне целия сезон докрай. Той ще се подложи на операция във Финландия, а възстановяването му ще продължи дълго.

Какво се случи?

Още: Трудни дни за легендата: Шави изравни антирекорд в Барселона

Левият краен защитник получи сериозна контузия по време на 1/4 финала за Купата на Краля срещу Атлетик Билбао. "Блаугранас" отпаднаха злополучно след загуба с 2:4, а до известна степен за това спомогна и ранната принудителна смяна.

Още в 21-вата минута Балде бе заменен. В момент от мача той спринтира отляво, но изведнъж спря, свличайки се на земята. Впоследствие стана ясно, че е разкъсал сухожилието на педрения си мускул, а това от своя страна го вади от строй за дълго време.

С операцията му ще се заеме доктор Ласе Лемпайнен, който лекуваше и Усман Дембеле. Все още не е ясно колко точно ще отсъства Балде, но е твърде възможно той да пропусне и предстоящото Евро 2024 г.

Още: Араухо: Повярвайте ни, искаме Шави да остане, помогна ни много

Предстоят само финали за Барселона до края на сезона, за да не угасне мечтата за трофей

Не само отпадане, но и злощастна контузия на Балде стресна Барселона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички