Предстоят само финали за Барселона до края на сезона, за да не угасне мечтата за трофей


Предстоят само финали за Барселона до края на сезона, за да не угасне мечтата за трофей
Снимка: Getty Images

6839 0

Отпадането на Барселона от Купата на Краля бе поредният голям удар за "блаугранас". Загубата от Атлетик Билбао не бе особено изненадваща, а за някои дори предвидима. Въпреки подобрението от мача с Бетис, то не беше достатъчно за класиране на полуфиналите. Особено видими са грешките в защита, като отново бе допуснат в първата минута от срещата.

Ситуацията, в която се намира Барселона, е много сложна. Предвид представянето през последните месеци, то очакванията не могат да бъдат много високи. Голяма част от фенове и анализатори бяха уверени, че ще могат да спечелят поне една от двете титли, които изчезнаха за десет дни. Най-лесно бе да се вземе Суперкупата или Купата, а това вече не е възможно. Остава Ла Лига и Шампионска лига, две състезания, в които още е се борят, но конкуренцията е жестока.

"Остават двете най-важни титли и ще се борим за тях", каза Шави след краха срещу Билбао.

Още: Не само отпадане, но и злощастна контузия на Балде стресна Барселона

Жирона и Реал Мадрид притесняват Барса в Ла Лига

Задачата на Барселона за трофей става все по-трудна

В момента в Ла Лига са далеч от върха. Жирона има осем точки преднина, а Реал Мадрид седем. Значително разстояние, като Барселона трябва да гостува на терена на двата съперника. Освен това трябва да се надява не един, а два отбора да претърпят срив, за да се извиси тимът на Шави.

А от друга страна съставът му трябва да преживее промяна, която все още не идва. Трансформация се очаква от много седмици вече, но тя все така не идва -  точно когато има искрица подобрение, отборът отново се спъва.

Трудността на Шампионска лига

Още: Шави: Горд съм с играчите и проекта, ще си тръгна, ако в края на сезона Барселона не е на конкурентно ниво

Другото състезание, към което се стремят каталунците, е Шампионска лига. Отборът е на осминафинал и го очаква Наполи. Независимо от това как върви този сблъсък, италианският отбор не е в най-добрия си вид. Но всички са наясно, че в надпреварата има състави, които са много по-добри от Барселона, като Манчестър Сити, Байерн, Реал Мадрид или ПСЖ. Барселона ще трябва да промени много, ако иска да се мери с най-добрите на континента.

Един финал след друг

Реалността, пред която се намира Барселона, е, че без Купата на Краля всички мачове, които отборът ще играе, ще бъдат финал. В първенството не могат да оставят повече точки да им се изплъзват и това започва със сблъсъка срещу Виляреал. Да спечелят всичко и да се молят съперниците да се провалят. И в Европа, също, където ги очакват директни елиминации.

Затова огромно значение ще имат и контузиите в отбора, които не бяха никак малко от началото на сезона. Със загубата на Маркос Алонсо, то Шави няма ляв бек в краткосрочен план. Тер Стеген, въпреки че Иняки Пеня не може да бъде обвинен за нищо, едва ли ще успее до Шампионска лига. Гави няма да се види в игра до следващия сезон. Така опциите пред наставника драстично намаляват. А самият Шави заяви, че ако не са конкурентни в края на сезона, то той ще напусне Барселона.

Още: Спасяването с лице на Иняки Пеня, което НЕ свърши работа на Барселона срещу Атлетик Билбао (ВИДЕО)

Ламин Ямал направи най-трудното, за да пропусне по време на Атлетик Билбао - Барселона (ВИДЕО)

Истанбулски гранд проявява интерес към лятно попълнение на Барселона

Агент на суперзвезда на Манчестър Сити потвърди: Барселона желае да привлече клиента му?

Съдбата намигна на Барселона за бърз обрат над Атлетик Билбао (ВИДЕО)

Съдията по делото "Негрейра" не вижда вина у Барселона по случая, но има друг проблем

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички