"Ужасяваща лудост, най-тежката контузия там, вероятно няма да играе повече футбол"


"Ужасяваща лудост, най-тежката контузия там, вероятно няма да играе повече футбол"
Снимка: Getty Images

3570 0

Муктар Диакаби получи изключително сериозна контузия по време на двубоя между Валенсия и Реал Мадрид от Ла Лига. До нея се стигна, след като Орелиан Чуамени неволно падна с цяло тяло върху коляното на играча на "прилепите".

Стряскащи подробности за коляното на Диакаби, пострадало в мача срещу Реал Мадрид

Ужасяващата контузия на Диакаби срещу Реал Мадрид

Доктор Хуан Хосе Лопес Мартинес, който е личното медицинско лице на тенис звездата Карлос Алкарас, подчерта сериозността на ситуацията. В интервю за Estadio Deportivo той сподели твърде притеснителни факти около контузията на Диакаби. Самият той я определи за "ужасяваща".

"Това е много рядка контузия и е най-сериозната, която футболист може да получи в областта на кляното. Вероятно е разкъсал четири или пет връзки. Това е лудост. Коляното му се е изместило, кокалът не е на мястото си. А ако това се случи, къса връзките. А щом това се случи, може да има усложнения, които винаги трябва да се имат предвид.

Подколенната артерия минава зад коляното и към кокала. И когато кокалът излезе, може да скъса артерия, вена или дори нерв. Това са много опасни контузии. С такава контузия винаги първо трябва да се уверя дали пациентът ще може да върви отново. Не говорим за по-малко от 9 до 12 месеца възстановяване. При този тип контузии не трябва да се дава срок на възстановяване" - заяви травматологът Енрике Гасталди.

Доктор Хуан Лопес Мартинес пък затвърди, че първо трябва да се уверят, че пациентът ще може да върви отново. Той предупреди, че е много вероятно Диакаби да не играе повече никога футбол. Вижте и изявлението на Валенсия по повод контузията на Диакаби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички