Ударно начало за Зинедин Зидан в Реал Мадрид


Ударно начало за Зинедин Зидан в Реал Мадрид

1380 0

Отборът на Реал Мадрид стартира ударно кариерата на Зинедин Зидан в клуба. Възпитаниците на дебютиращата френска легенда удариха с 5:0 Дерпортиво Ла Коруня в мач от 19-ия кръг на Примера дивисион.

Голямата звезда на мача беше Гарет Бейл, който се отличи с хеттрик. Овациите на "Сантяго Бернабеу" обаче бяха за Зизу, като именно заради неговия дебют бяха напълнили капацитета на стадиона.

Кристиано Роналдо не блесна с гол, но за пръв път през сезона в Ла Лига се отчете с две асистенции. Това стана за головете на Бейл и Бензема през второто полувреме.

Голеадата започна с попадение на Карим Бензема в 15-ата минута след подаване на Серхио Рамос – французинът за шести път тази кампания вкарва първи гол в мачовете на своя отбор, с което не може да се похвали никой друг футболист в испанския елит. Също така, Бензема вече има общо 100 гола за „белия балет“ в Примера дивисион.

Последваха три гола на Бейл – първият в 22-ата минута след центриране на Даниел Карвахал по крилото, което бе засечено с глава от уелската суперзвезда (за пети път той се разписва по този начин – най-много от играчите в топ 5 първенствата на Европа този сезон).

В 49-ата минута Роналдо асистира на Бейл за 3:0, а в 64-ата уелсецът оформи и хеттрика си за 4:0 след подаване на Тони Кроос. В 92-ата минута Роналдо осигури топката за Бензема и той със 101-ия си гол за "белия балет" в Ла Лига направи 5:0.

С това Реал Мадрид събра 41 точки и изостава на 2 от лидера Атлетико (Мадрид) и 1 от Барселона. Каталунците са с мач по-малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички