Доменек: Зидан е мит, но не е добър човек


Доменек: Зидан е мит, но не е добър човек
Снимка: Getty images/Gulliver

1565 0

Бившият национален селекционер на Франция Раймон Доменек сподели, че би искал да види своя възпитаник Зинедин Зидан в положението, в което той постави наставника си по време на финала на Мондиал 2006.

"Зидан е невероятно талантлив и креативен футболист. Той можеше да прави това, което другите не можеха и да си помислят. И притежава способността да си държи езика зад зъбите. Това породи около него елемент на мистерия, която заобикаля звездата", коментира Доменек пред "Le Monde".

"Зiдан - това е един мит. Митовете предизвикават у хората емоции, и то не само позитивни. Зидан не е звезда без петно по себе си. Той не е добър човек. Способен е на всичко. Това го и прави човешки бог", допълва французинът.

Доменек говори и за финала на Мондиал 2006.

"Този удар с глава също стана част от мита. Човек, който се е обидил на друг човек, който го е оскърбил, по-човешко от това не може да бъде", заяви бившият селекционер на "петлите".

"Хората виждат в тази история един човек и на никого не са интересни чувствата на Анри, Виейра, Малуда, Саньол и другите. Зидан постъпи неправилно и останалите загубиха финала. Нека да видим как ще реагира треньорът Зидан, когато в един прекрасен ден негов играч загуби контрол и разруши всичките му планове", завърши Доменек.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички