Три от големите звезди във футбола са в изчакване в настоящите си отбори заради Реал Мадрид


Три от големите звезди във футбола са в изчакване в настоящите си отбори заради Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Gulliver

1584 0

От Реал Мадрид са изключително доволни, че едни от най-големите им трансферни цели са в изчаквателна позиция и не подписват нови договори с отборите си. Става въпрос за Килиан Мбапе, Едуардо Камавинга и Кай Хавертц, пише Marca.

Пандемията на коронавирус наложи финансови ограничения за клубовете по целия свят, като не се очаква "Лос Бланкос" да прави големи трансфери това лято. Вместо това те ще дадат приоритет на продажбите на играчите и се стремят да спестят 200 милиона евро, за да осигурят икономическото бъдеще на клуба.

Онези, към които от Реал са се насочили да вземат преди следващия сезон, с радост изчакват, докато ситуацията се върне към нормалното си състояние, въпреки че това означава да останат в настоящите си клубове още една година. Всички тези играчи са подложени на натиск да подписват удължаване на договора в своите клубове, с изключение на Ерлинг Холанд, който се присъедини към Борусия Дортмунд едва през януари.

Сегашните договори на Килиан Мбапе и Едуардо Камавинга изтичат през 2022 г., но нито един от тях не се изкушава да подпише нов. Различна е историята с Кай Хаверц, чийто договор в Байер Леверкузен също продължава до 2022 г., но има сериозен интерес от много отбори. Най-сериозен за момента изглежда Челси, който бързо се превърна и във фаворит.

Пандемията от коронавирус спря сериозно работата на Реал Мадрид върху мечтаните трансфери. Те бяха определили Камавинга, Хаверц, Холанд и Мбапе като приоритети, но тези операции бяха прекратени. От "Бернабеу" искаха да привлекат изненадващо Хаверц още през зимата. 20-годишният иска също да играе за Реал Мадрид и е готов да изчака, но е под силен натиск да приеме една от многото оферти, идващи за него това лято. Относно Мбапе - той продължава да отклонява предложенията на ПСЖ, като е наясно, че през тези две години от договора може да контролира изцяло бъдещето си. А какви са конкретните плановете на Реал Мадрид за Мбапе - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички