Треньорът, открил Иниеста, даде благословията си на Педри


Треньорът, открил Иниеста, даде благословията си на Педри
Снимка: Getty Images/Gulliver

1228 0

Сериозна "Педримания" избухна в Барселона, след страхотните изяви на Педри и важността, която придобива в първия тим. Въпреки че е само на 18 години, той се превърна в най-добрата новина за каталунците в сезон, който не донесе много радост.

Както обикновено в подобни случаи, феновете и медиите търсят сравнения. Мнозина виждат Педри като новия Андрес Иниеста, а Алберт Бенайгес, човекът, който откри бившия капитан на Блауграна, вижда прилики между двамата играчи.

"Първият път, когато открих Педри, беше в Бразилия с отбора до 17 г. и мислех, че той е най-добрият играч в отбора. Наистина харесах стила му. Трябва да изчакаме и да видим как се развива", каза Бенайгес. Въпреки че Бенейгес вярва, че роденият на Тенерифе е много талантлив за възрастта си, той предполага, че не е толкова развит като играч, колкото Иниеста на този етап от кариерата си.

"Поставяйки го в същата възрастова група, Иниеста имаше промяна в темпото, което Педри все още не е показал, че има. Освен това трябва да се има предвид, че Иниеста дойде в Барселона като дете, докато Педри беше вече много по-голям. Онези действия, които Андрес научи в Барселона, Педри ги няма, защото не е преминал през този процес. Педри е интелигентен играч, много важен за отбора и технически много добър. Работи усилено, не е агресивен. С това той много прилича на Андрес", посочи той.

Друга прилика, която Бенайгес е разпознал между двамата играчи, е извън терена. Иниеста, въпреки че е един от най-добрите играчи в света, винаги е бил много скромен и сега изглежда Педри върви по същия път. Като хора те са доста сходни. Андрес и Педри си приличат по отношенията си със съотборниците си в съблекалнята".

А по-рано стана ясно, че за да пести пари Барселона играчите са пътували с автобус за първото си гостуване за 2021 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички