Транферът на Мората в Юнайтед се усложни


Транферът на Мората в Юнайтед се усложни
Снимка: Guliver/GettyImages

2782 0

Ръководството на Манчестър Юнайтед, както и английските медии, бяха убедени, че Алваро Мората ще е играч на "червените дяволи" още през тази седмица, но в ситуацията около напдателя на Реал Мадрид настъпи промяна.

Оказва се, че Флорентино Перес и компания нямат нужда да продават Мората, за да финансират очакваните летни трансфери на тима, като Алваро може да остане на "Сантиаго Бернабеу".

Сумата, срещу която "кралете" са готови да преговарят за испанския нападател, е 90 милиона евро, докато до момента Жозе Моуриньо и компания предлагат максимум 75 милиона.

Очакванията бяха, че в понеделник бъдещето на Мората ще стане ясно и сделката ще бъде обявена, но това така и не стана. В Мадрид са обсъдили оферата на английския гранд, но са стигнали до разбирателство, че са готови да чакат до края на трансферния прозорец (31-и август), за да получат офертата, която може да ги накара да продадат Мората.

Самият нападател след финала на Шампионска лига заяви, че иска да остане в Реал, но също така беше категоричен, че не иска да е резерва. Зинедин Зидан е обещал по-важна роля на Алваро през следващия сезон, но се очаква той отново да е основно резерва в състава на френския специалист.

Трансфер на Мората засега няма да има, но няма да е изненада, ако до края на лятото смени клубната си принадлежност поради факта, че нападателят настоява да е титуляр, а Жозе Моуриньо му е обещал ключова роля в Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички