Думите, с които Моуриньо убеди Мората да избере Манчестър Юнайтед


Думите, с които Моуриньо убеди Мората да избере Манчестър Юнайтед
Снимка: Guliver/GettyImages

4034 0

След финала в Шампионска лига Алваро Мората обяви, че бъдещето му е в Мадрид. Въпреки че беше резерва през голяма част от сезона, той вкара 15 гола в Ла Лига и имаше много силни мачове за "белия балет", а Зинедин Зидан му обеща повече минути през следващата кампания. Но това няма да се окаже достатъчно, за да остане нападателят на "Сантяго Бернабеу".

Мората иска да е титуляр, като интересът на Манчестър Юнайтед и вярата, която има Жозе Моуриньо в качествата на младия испанец, ще се окажат решаващи за преминаването на юношата на "кралете" на "Олд Трафорд".

"Ела при мен, ще бъдеш от най-важните ни играчи", казал е директно Моуриньо при последната си среща с играча. Той планира да изгради нападението на "червените дяволи" около качествата на Мората, като Специалния е убеден, че Мората е израснал значително в Ювентус, а след това е имал шанса да се учи от играчи като Роналдо и Бензема.

Условията, които Манчестър Юнайтед предлага на испанеца, не могат да бъдат покрити от Реал Мадрид. Но не става въпрос за финансови претенции, а за сериозното количестсво мачове и ролята, която Моуриньо подготвя за Мората. Зинедин Зидан не иска да се лиши от МОрата, който изпълни перфектно ролята си през този сезон, но в същото време като че ли няма място за нападателя в Реал.

Кристиано Роналдо ще заеме мястото на №9 от следващия сезон, след като през вече изминалата кампания Зидан загатна за това, а в края на сезона португалецът игра точно като таран в схема 4-3-1-2, докато Бензема беше този, който пробиваше по крилата.

Трансфер на Мората в Манчестър Юнайтед изглежда логичен за всички страни, но в Реал много внимателно трябва да помислят дали са готови да продадат един от бъдещите топ играчи в световен мащаб. Независимо от трансферната сума, която може да достигне и 90 милиона евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички