Този път без обрат: Барселона с грешна стъпка срещу Майорка (ВИДЕО)


Този път без обрат: Барселона с грешна стъпка срещу Майорка (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4710 0

Шампионът на Испания Барселона стъпи накриво срещу Майорка в мач от седмия кръг на Ла Лига. Срещата завърши 2:2, като домакините повеждаха на два пъти в резултата, но каталунците все пак си осигуриха равенство.

Муриджи вкара още в 8' за Майорка, а Рафиня изравни в 41'. Пратс все пак върна преднината на своя тим в края на първото полувреме, но влезелият като резерва Фермин Лопес се разписа за 2:2 в 75'. Каталунците имат 17 точки от 7 мача, с точка повече от втори Жирона и с две повече от третия Реал. И двата отбора обаче са с мач по-малко и предстоят техните двубои. Майорка е 15-ти с 6 точки от 7 двубоя.

След днешния двубой Барселона вече е допуснала осем гола в седем мача от Ла Лига през 2023/24, толкова, колкото в първите си 25 мача от миналия сезон в лигата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Майорка започна много агресивно срещата, като действията им донесоха резултат след 10 минути игра. Тогава след грешка в защитата, а и на Тер Стеген домакините откриха резултата. След недобре изнесена топка Антонио Санчес центрира в наказателното поле, от къдеото Муричи вкара с глава за 1:0.

В 20' се откри възможност пред каталунците. Рафиня подаде към Жоао Феликс, който стреля с десния крак от лявата страна на наказателното поле от средно разстояние, но изстрелът му бе неточен. В 38' от фал за Майорка от далечно разстояние се откри добра възможност, но засечената топка от Муриджи мина над вратата, а и бе в засада.

Секунди след това каталунците стигнаха до първия си точен удар в двубоя чрез Феран Торес. Три минути след това отборът на Шави стигна и до по-различно нападение, което донесе резултат. Рафиня стигна до отбита топка и със силен удар от границата на наказателното поле вкара за 1:1. Веднага след това можеха да стигнат и до пълен обрат, но изстрели на Рафиня и Феликс бяха отразени.

Във 2' от добавеното време Пратс се изкъкна от защитата на каталунците напредна и отново даде предимство на своя тим.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Отборът на Шави започна много активно втората част в търсене на нов гол, като веднага се хвърлиха в атака, но Феликс и Гюндоган отново не бяха точни.

В 56' Дани Родригес стреля извън наказателното поле, но покрай вратата. Минута след това в игра влезе Роберт Левандовски. В 64' реферът даде дузпа за Барселона заради нарушение на Копете срещу Ламин Ямал, който също влезе като резерва. След преглеждане на ситуацията от главния съдия обаче се стигна до отмяна на дузпата, тъй като не видя контакт между двамата.

В 74' Фермин Лопес, който влезе в игра само 10 минути по-рано, се разписа от центъра на наказателното поле с десния крак. Това е първо официално попадение за него с екипа на каталунците. В 82' Ларин пое топката и се справи стс защитата, но ударът му по трева бе отразен от Тер Стеген. Именно Ларин можеше да донесе успеха в добавеното време, но топката мина съвсем близо до дясната греда.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Майорка: Райкович, Гонсалес, Апуд, Валент, Настаич, Копете, Мафео, Родригес, Санчес, Саму Коща, Муриджи, Пратс

Барселона: Тер Стеген, Балде, Мартинес, Араухо, Кансело, Гюндоган, Ромеу, Гави, Жоао Феликс, Рафиня, Торес

ПРЕДИ ДВУБОЯ


Лошата новина от последния мач за каталунците е контузията на Френки де Йонг. Педри също не е възстановен на 100% и няма да бъде рискуван от наставника.

"Това е значителна загуба. Той е основен играч, още от миналата година вече се справяше много добре. Имаме много играчи, надяваме се това да не се отрази. Има варианти, които можем да използваме, ще видим как е той след почивката", сподели Шави пред медиите.

Медиите в Испания очакват Шави да смени Кунде с Иниго Мартинес. Алехандро Балде ще се завърне сред титулярите, а бразилецът Рафиня също се очаква да започне от първата минута.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички