"Това не беше футбол, а някакъв друг спорт" - коментарът на Карло Анчелоти след измъчената победа на Реал Мадрид за Купата на Краля


"Това не беше футбол, а някакъв друг спорт" - коментарът на Карло Анчелоти след измъчената победа на Реал Мадрид за Купата на Краля
Снимка: Getty Images

1662 0

Старши треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, критикува състоянието на тревното покритие на стадиона на четвъртодивизионния Касереньо, след като тимът му постигна много трудна победа като гост с минималното 1:0 и така се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на Краля.

"Не можеш да играеш футбол на такъв терен. Лично за мен това не беше футбол, а някакъв друг спорт. За малките тимове това е хубаво, защото могат да се борят и да се състезават срещу големите отбори. И за феновете е добре, но те също така искат да гледат и хубави мачове", изтъкна Анчелоти на пресконференцията си след мача.

Единственото попадение (ВИДЕО) във вторник вечер падна в 69-ата минута, а негов автор бе Родриго. "Родриго направи страхотно отиграване, а останала част от двубоя бе много оспорвана. Изпитахме много трудности, имаше много дълги топки, нямаше как да играем по друг начин. Отборът се приспособи към условията и съм доволен, защото не сме свикнали с такъв тип мачове", каза още Татко Карло и за финал добави:

"Хареса ми всичко, от първата до последната минута. Знаех, че трябва да страдаме. Не сме рискували всичко, линията на защитата беше добре, запазихме "суха" мрежа", всичко беше наред. Противникът игра много добре, пресираше високо и не ни даде възможност да овладеем напълно топката".

*За Реал Мадрид предстои гостуване на Виляреал от 16-ия кръг на Ла Лига - 7 януари (17:15 ч. българско време). "Белия балет" е на второ място в таблицата с 38 точки - колкото има и лидерът Барселона. "Жълтата подводница" е на седма позиция със сбор от 24 пункта!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички