Супергол направи разликата между Реал Мадрид и смели аматьори за Купата на Краля (ВИДЕО)


Супергол направи разликата между Реал Мадрид и смели аматьори за Купата на Краля (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6660 0

Реал Мадрид се класира за 1/8-финалите на Купата на Краля, след като се наложи с 1:0 при визитата си на четвъртодивизионния Касареньо! В герой за шампионите на Испания се превърна в Родриго, който откри резултата едва в 70-тата минута след чудесен рейд.

Успехът за възпитаниците на Карло Анчелоти дойде неочаквано трудно, след като опитният треньор заложи на част от титулярите и звездните си резерви, но и те не се справиха лесно с натиска на Касареньо, продъжил на практика през целия двубой.

За първата част спокойно може да се определи, че отида на сметката на домакините, които бяха оставили контрола на топката на звездните си гости, но междувременно използваха своите шансове и за радост на публиката атакуваха шампионите. Те обаче не успяха да стигнат до попадение, а в играта им личеше и прекомерна агресия на моменти.

Съмнения за дузпа пък белязаха края на първата част, но липсата на ВАР усложни ситуацията и до отсъждане на игра с ръка в наказателното поле не се стигна.

През второто полувреме домакините взеха и контрола на топката, но това позволи на Реал Мадрид да пробва на контраатаки, но въпреки това – „викингите“ откриха едва в 70-тата минута чрез Родриго, който завърши добрия си рейд с фантастично попадение.

Първо полувреме:

Страхотна атмосфера посрещна шампионите на Испания, които бяха подложени на агресивна преса в първите 10 минути. По този начин възпитаниците на Карло Анчелоти най-често контролираха кълбото в своята половина, а междувременно домакините отправиха един удар.

След четвърт час Себайос излезе на стрелкова позиция и пробва рефлекса на Иван Морено, който обаче не срещна проблеми. 

В следващите 15 минути съдията показа първите картони в двубоя, като първо в 27-мата минута предупреди официално Чуамени, а 60 секунди по-късно и Манчон от домакините.

Футболистите на Касереньо обаче бяха по-груби в опитите си да отнемат топката и в следващите минути трябваше да намалят агресията, ако не искат да получат още официални предупреждения.

Около 38-мата минута стрелба на домакините премина опасно близко около левия стълб на Лунин, който видимо не бе преценил ситуацията и не реагира на опасността. 

Второ полувреме:

Противно на очакванията - Реал Мадрид не успя да промени особено играта си в първите 20 минути на втората част и домакините останаха по настоятелни в опита си да открият резултата.

ГОЛ! В 70-тата минута най-накрая шампионите стигнаха до очакваното попадение чрез един от реализаторите си - Родриго. Бразилецът се впусна в рейд и след страхотен удар преодоля Иван Морено! 0:1!

Стартови съсави:

Касереньо: Иван Морено, Молина, Агуадо, Хосин, Гомис, Иван Фернандес, Луис Телес, Клауси, Меренсиано, Манчон, Гранде.

Реал Мадрид: Лунин, Васкес, Милитао, Начо, Одриозола, Чуамени, Себайос, Камавинга, Асенсио, Азар, Родриго

Преди мача:

Това ще бъде първи двубой между двата тима за всички времена и първа среща за отборите през новата година. За последно шампионът на Испания игра на 30-и декември, когато с 2:0 спечели първия си двубой след Мондиал 2022 - визита на Валядолид.

Касереньо пък не е почивал по време на Световното първенство в Катар, а броени дни след неговия край победи изненадващо Жирона с 2:1 като домакин в двубой от 1/32-финалите на Купата на Краля.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички