Тотнъм отървава Барселона от трансферен провал


Тотнъм отървава Барселона от трансферен провал
Снимка: Getty Images

5294 0

Барселона е напът да се отърве от едно от трансферните си разочарования макар и временно. Каталунците за постигнали успех в преговорите си с Тотнъм за отдаване под наем на своя играч Клеман Ленгле

Единственият проблем пред двете страни е представлявала заплатата на играча, която "шпорите" не са пожелали да заплащат самостоятелно. В крайна сметка клубовете са стигнали до решение испанският гранд да дава 15% от нея, а лондончани останалото.

Най-вероятно в договора ще има и клауза за откупуване, за която медиите в Испания твърдят, че ще бъде от порядъка на 10 млн. евро. Ленгле не се яви на тренировъчните занимания на "лос кулес" в понеделник, за да може да премине медицински прегледи. Той е получил разрешение от Шави да преговаря с тима от Острова. 

Именно наставникът е заявил на своя възпитаник, че няма да разчита на него за предстоящия сезон, поради огромния брой централни защитници, с които разполага. Испанецът ще трябва да избира измежду Жерар Пике, Роналд Араухо, Ерик Гарсиа и Андреас Кристенсен, като също се водят разговори по привличането на Жул Конде.

Това означава, че Ленгле, Умтити и Оскар Мингеса ще трябва да търсят алтернативи за бъдещето си.

Ето как ще протече лятната подготовка на каталунците

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички