THE BEST е ...


THE BEST е ...
Снимка: Guliver/GettyImages

3145 0

FIFA BEST се превърна в истински спектакъл след раздялата с "Франс Футбол" и "Златната топка", но резултатът и от тази класация остана същия - Роналдо беше обявен за играч №1 на ФИФА за 2016 година.

"Невероятно е, но точно тази награда я чувствам като за пръв път за мен. Благодаря на целия клуб Реал Мадрид, на моя треньор Зинедин Зидан, на всички. Благодаря на семейството ми. Уверявам ви - 2016 година беше най-добрата година в моята кариера. Имах много съмнения в началото, но този трофей показва, че направих всичко по силите си и оправдах очакванията към мен. Толкова съм горд, че успях да помогна на Реал и Португалия. Да постигна това през 2016 година беше нещо много специално. Благодаря на всички, които гласуваха за мен, благодаря на всички, които ми помогнаха да стигна до това.

Благодаря и на футболистите на Барселона, които не дойдоха, тъй като ще играят мач в сряда", допълни Роналдо, което беше посрещнато с леки освирквания.

Кристиано Роналдо безспорно беше във вихъра си през 2016 година, след като стана голмайстор на Шампионска лига и изведе Реал Мадрид до 11-а титла на европейски шампион в историята на "кралския клуб". Още по-забележителен е фактът, че той беше с ключова роля за историческата първа европейска титла за Португалия.

Лионел Меси остана в подножието на върха, въпреки че отбеляза с 4 гола повече от португалеца, но и с повече мачове от големия си футболен съперник. Голмайсторът на Евро 2016 Антоан Гризман също остана под върха, след като загуби и двата значими финала през година именно от Кристиано Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички