Кой е най-добрият треньор за 2016 година?


Кой е най-добрият треньор за 2016 година?
Снимка: Guliver/GettyImages

1794 0

В изключително оспорвана надпревара при треньорите специалист №1 за 2016 година е Клаудио Раинери. Той спечели наградата, след като направи невъзможното и изведе Лестър до немислима титла във Висшата лига.

"Това беше просто една страхотна вечер, и то просто да съм тук сред такива легенди на футбола. Не знам как да опиша чувството, че печеля тази награда. Благодаря на цялото си семейство, на клуба ми, на президента, на футболистите, на феновете.

Мисля, че това, което стана през последната година, надхвърля рамките на нормалното. Просто футболните богове казаха "Спечели!"", каза Раниери при връчването на трофея.

Той изпревари за първото място Фернандо Сантош, който също направи малко чудо и изведе Португалия до титла на Евро 2016, и то във финал срещу домакина Франция. Другият претендент за отличието беше Зинедин Зидан, който дебютира като треньор на първи отбор през януари (Реал Мадрид), но успя да спечели Шампионска лига. До преди този момент той беше водил единствено втория отбор на Реал - Кастия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички