Тебас разясни за двубоите от Ла Лига в САЩ и обяви: На 90% Жирона - Барселона ще се играе там


Тебас разясни за двубоите от Ла Лига в САЩ и обяви: На 90% Жирона - Барселона ще се играе там
Снимка: Getty Images/Guliver

1249 0

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас повтърди, че е голяма възможността двубои от испанското първенство да се играят в САЩ. Това споразумение сериозно разгневи футболистите, тъй като е взето без тяхно знание и дори имаше среща между всички капитани на отборите. Тебас обаче заяви, че лигата ще спечели 200 млн. евро, ако тези двубои се играят в Америка.

"На 90% Жирона - Барселона ще се играе в САЩ, но споразумениерор не е само за един мач. Това е процес, който е мнго по-голям. Проведохме търг за наддаване и се включиха много компании. Няма никакво задължение спрямо клубовете да играят по един мач там. Това се отнася само за отборите, които доброволно искат, това е една стратегия за нас", заяви Тебас пред испанското радио Onda Cero. 

Той допълни, че ще бъдат предложени и безплатни полети на феновете на Жирона до Маями, където трябва да е сблъсъкът с каталунците, тъй като ги лишават от едно домакинство. "Жирона и още няколко отбора проявиха интерес за подобни срещи, тъй като виждат възможност", допълни президентът като поясни, че все още нищо не е официално. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички