Най-накрая дойде ред и на Бускетс за нов договор с Барселона


Най-накрая дойде ред и на Бускетс за нов договор с Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

1157 0

Полузащитникът на Барселона Серхио Бускетс е на път да преподпише с Барселона след международната пауза за турнира Лигата на нациите. 30-годишният испанец ще бъде възнаграден с нов контракт от ръководството на каталунците заради огромната си роля за развитието и успехите на клуба през последните сезони.

Настоящият договор на дефанзивния полузащитник на "блаугранас" изтича през 2021 година, но той ще бъде подновен до 2023 година, когато Бускетс ще бъде на 35 години. Тогава той ще обмисли вече опциите за напускане в посока друг отбор или отказване от футбола.

От Барселона искат да го задържат в състава си и чрез новата сделка да охладят мераците на други клубове за подписа му. Според испанския вестник "Мундо Депортиво" заплатата на играча ще бъде увеличена и наред с това той ще получи бонус за лоялността си към клуба. Откупната клауза на национала на Испания също ще бъде покачена от 200 млн. евро ще скочи на 500 млн. евро. Всичко това ще се случи след паузата за новосформирания турнир на УЕФА Лигата на нациите.

През лятото Бускетс беше свързван с трансфер в шампиона на Франция ПСЖ. Новият наставник на тима Томас Тухел търсеше дефанзивен полузащитник, който да умее да диктува играта, да осигурява спокойствие на защитата и да бъде креативен в предни позиции – именно на тези характеристики отговаряше профила на испанеца. До трансфер така и не стигна, като парижани проявяваха интерес и към друг футболист на каталунците – Иван Ракитич.

Ръководството на Барселона ще търси осигуряване на услугите на Бускетс за следващите сезони с новия договор, а през това време ще се оглеждат за негов заместник. Френки де Йонг от Аякс и Ориол Бускетс от Барселона Б са едни от играчите, попаднали в полезрението на клуба и варианти за заместници на Серхио Бускетс след края на престоя му на "Камп Ноу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички