Ал Итихад е сериозна заплаха за надеждите на Барселона за Илкай Гюндоган


Ал Итихад е сериозна заплаха за надеждите на Барселона за Илкай Гюндоган
Снимка: Getty Images

9256 0

Няма съмнение, че Саудитска Арабия изкривява трансферния пазар. Избухването на арабската държава, която иска да подсили своята лига, като обсипва футболисти с милиони, промени глобалната панорама и може да засегне и Барселона. Илкай Гюндоган, играчът, който искаше да подсили халфовата линия, има оферта от Ал Итихад, клубът, който подписа с Бензема, и той обмисля решението си.

Накъде ще поеме Гюндоган?

Гюндоган от Ман Сити не пожела да разкрие бъдещето си веднага след спечелването на Шампионска лига. Феновете на Сити скандираха името му и го помолиха да остане, нещо, което той на практика беше изключил от седмици. А в Барса се довериха на думата му - играчът вече дадеустно съгласие, но все още няма нищо подписано. 

Ако изборът му  е направен заради пари, няма съмнение, че германският национал ще стегне куфарите си, за да сподели съблекалнята с Карим Бензема. От Барса обаче са уверени, че играчът иска да продължи на най-високо ниво, както и желанието на неговия семейство да живее в Испания през следващите няколко години.

Предложението на Барса за три сезона и процесът на преговори, проведен през последните месеци, трябва да имат ефект. Също така е вярно, че "блаугранас" в момента не може да гарантира регистрацията му и затова Гюндоган все още не е взел окончателното си решение. Сити настоява, Арабия натиска, а междувременно Борусия Дортмунд му предложи дългосрочен договор, за да се върне и да замени Белингам с цел да го задържи в клуба, когато се пенсионира. От Sport твърдят, че все пак Барселона има алтернатива, ако Гюндоган се отметне.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички