Има нов фаворит за мястото на Неймар в Барса, но не е Дибала


Има нов фаворит за мястото на Неймар в Барса, но не е Дибала
Снимка: Getty Images/Guliver

4811 0

В последните няколко дни в медийното пространство името на Пауло Дибала се споменава като фаворит за заместник на Неймар в Барселона. Както е известно, бразилецът по всяка вероятност ще напусне, а каталунците подготвят списък с играчи, които могат да заемат мястото му редом до Луис Суарес и Лионел Меси.

Според каталунското издание "Sport", фаворит на Барселона е звездата на Атлетико (Мадрид) Антоан Гризман. Хосеп Мария Бартомеу и Мигел Анхел Хил са близки приятели и сделки между двата клуба не са рядкост, а каталунците ще опитат да привлекат нападателя срещу 100 милиона евро.

Проблемът в случая обаче е свързан с клаузата за откупуване в договора на френския нападател. През това лято тя е 200 милиона евро, тъй като той преподписа договора си до 2022 година. Причината за високата клауза е наложеното от ФИФА вето върху трансферите на "дюшекчиите" през настоящия трансферен прозорец.

Атлетико не може да си позволи да загуби Гризман поне през това лято и ще настоява клаузата да бъде платена. От следващото лято тя отново ще бъде 100 милиона и, предвид факта че трансферните суми, които се дават за различни играчи бележат ръст, ще има няколко отбора, които ще са готови да я платят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички