Световен шампион с Испания обяви, че спира с футбола на 38 години


Световен шампион с Испания обяви, че спира с футбола на 38 години
Снимка: Getty Images

2101 0

Бившият испански национал Фернандо Йоренте обяви, че слага край на състезателната си кариера. 38-годишният футболист започна сезона в тима на Ейбар, но през февруари го напусна и вече повече от три месеца е без отбор.

"Благодаря Ви, че бяхте част от моята мечта! От много малък мечтаех за това. Кой щеше да ми каже, че ще мога да се наслаждавам и да изживея всичко, което футболът ми донесе", заяви Йоренте, който спечели световната титла с Испания през 2010 година.

В кариерата си роденият в Памплона нападател защитаваше цветовете на Баскония, Атлетик Билбао, Ювентус, Севиля, Суонси, Тотнъм, Наполи, Удинезе и Ейбар. За националния отбор на Испания той има 24 мача и 7 гола в периода 2008-2013 година, като бе част и от отбора на "Ла Фурия", който спечели европейската титла през 2012 година.

Общо в кариерата си на клубно ниво Йоренте има 628 мача, 185 гола и 61 асистенции. През 2015-а Йоренте беше пред трансфер и в Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички