Сурово: Реал Мадрид остави бивш европейски шампион без работа


Сурово: Реал Мадрид остави бивш европейски шампион без работа
Снимка: GettyImages

2315 0

Селта Виго уволни Рафаел Бенитес след тежкото поражение с 0:4 от Реал Мадрид през уикенда. Легендарният наставник дойде в началото на сезона в Галисия, но така и не можа да закрепи отбора в средата на таблицата, каквито бяха целите, поставени му от ръководството. В момента "небесносините" са 17-ти с 24 точки - само две над зоната на изпадащите.

Двама аржентинци са фаворити за поста

Временно отборът ще бъде ръководен от мениджъра на Селта Б Клаудио Хиралдес. Сред най-сериозните варианти за постоянен старши треньор са аржентинците Едуардо Берисо и Диего Мартинес. Берисо е бивш играч на Селта (2001-2005), а Мартинес в момента води аржентинския гранд Бока Хуниорс.

Още: Бивш играч на Барселона използва Винисиус Жуниор за..... шейна (ВИДЕО)

Рафа Бенитес бе уволнен

Бенитес, който стана европейски шампион с Ливърпул през 2005-та пък продължава със слабите изяви на треньорския мостик през последните десетина години. Той бе уволнен от предишните си три клуба - Евертън, Далиен (Китай) и Нюкасъл, като със "свраките" дори изпадна в Чемпиъншип през 2016-та. 

Рафа Бенитес назова причините за провала си в Евертън

Бенитес: И без трофей Ливърпул ще остане един от най-добрите отбори в света

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички