Бенитес: И без трофей Ливърпул ще остане един от най-добрите отбори в света


Бенитес: И без трофей Ливърпул ще остане един от най-добрите отбори в света
Снимка: Getty Images/Guliver

1295 0

Мениджърът на Нюкасъл Рафаел Бенитес настоя, че бившият му тим Ливърпул ще остане един от най-добрите отбори в света, независимо дали спечели трофей или не в края на сезона. „Червените“ се изправят срещу „свраките“ в събота вечер, знаейки отлично, че при провал на „Сейнт Джеймис Парк“, шансовете им за първа титла от 29 години насам на практика стават илюзорни.

Тимът пристига за гостуването на север след загуба при гостуването на Барселона в първа полуфинална среща от Шампионска лига с 3:0 в сряда. Въпреки това Бенитес, който изведе мърсисайдци до триумф в най-престижния европейски клубен турнир през 2005, е убеден, че отборът е световна сила и ще продължи да бъде такава за известно време. „Те се справят отлично, разполагат с чудесен треньор и състав“, похвали съперника испанският специалист.

"В момента, те са един от най-добрите отбори – не само в Европа, но и в света. Те са без трофей, но има толкова много силни тимове, което прави това възможно. Дали те ще останат толкова силни? Да. Те играят на максимални обороти в момента и могат да се конкурират с най-добрите в лицето на Манчестър Сити, Барселона или Байерн. Те могат да се справят с тази задача“, добави той. Бенитес бе един от двамата треньори преди Юрген Клоп, който бе много близо до това до донесе дългочаканата 19-та титла на „Анфийлд“. Тимът бе подгласник на шампиона през сезон 2008/09 под ръководството на Бенитес, като завърши кампанията с едва две поражения и остана зад Манчестър Юнайтед. 59-годишният испанец погледна философски, когато бе запитан за онзи сезон.

"Понякога други отбори са по-силни. Ако това е случаят, това е справедливо и трябва да се концентрираш върху това, което си свършил добре и това, което може да подобриш през следващия сезон. Проблемът сега е, че футболът е прекалено зависим от парите и от това дали ще закупиш най-добрите играчи на пазара“, коментира той. „Знам какво чувстват привържениците на Ливърпул – те ме обичат, заради това, че спечелихме Шампионска лига в Истанбул, като прибавихме още три трофея и играхме още три пъти на финал. Ситуацията е подобна и в Нюкасъл – ние сме задружни, борим се и сме едно цяло“, завърши Бенитес.

А ще се отрази ли загубата с 3:0 от Барселона на Ливърпул във Висшата лига - ето какво смята Хосеп Гуардиола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички