След 120 минути драма и дузпи Барселона е на финал


След 120 минути драма и дузпи Барселона е на финал
Снимка: Guliver/GettyImages

4862 0

Барселона и Реал Сосиедад изиграха изумителен двубой в полуфиналите за Суперкупата на Краля, и след 120-минутна драма и изпълнение на дузпи каталунците се класираха напред, след като спечелиха с 3:2 при 11-метровите удари и с общ резултат 4:3 продължиха към финала, където ще се изправят срещу Реал Мадрид или Атлетик Билбао. 

е изправят един срещу друг в откриващия двубой за Суперкупата на Испания. Каталунците изглеждат като фаворит в срещата заради добрата си форма в последно време, докато техният съперник се представя по-слабо напоследък.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 3' баските можеха да открият резултата, след като Исак беше отлично намерен в наказателното поле, но ударът му мина над вратата. В 11' пък Порту се озова на перфектна позиция, но и неговият удар беше неточен. 

Барселона организира само една добра атака в първия половин час, при която Брейтейт можеше да се разпише, но Ремиро отрази неговия удар. В същото време Тер Щеген на два пъти трябваше да спасява своите при удари на Мерино и Исак. 

Каталунците увеличиха оборотите през втората половина на полувремето и стигнаха до няколко положения. В крайна сметка, натискът даде резултат в 39'. Тогава Брейтуейт изигра отлично ролята си на върха на атаката, като изведе Гризман по крилото в наказателното поле, а той центрира перфектно за Де Йонг, който атакува към близката греда - удар с глава и 0:1 за каталунците до почивката. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в началото на втората част равенството беше възстановено, а основен виновник бе героят на Барселона до момента, след като Де Йонг игра с ръка в наказателното поле, реферът отсъди дузпа за Реал и Оярсабал се разписа от 11-метровия наказателен удар - 1:1. 

Темпото се запази високо, но и двата отбора действаха внимателно в защита и така и не стигаха до чисти положения пред вратите. В последната минута на редовните 90 Реал Сосиедад можеше да реши мача, когато след корнер Микел Мерино отправи удар с глава, но топката беше отклонена от негов съотборник и не намери вратата - продължения. 

ДОБАВЕНО ВРЕМЕ

4 минути след подновяването на играта Тер Щеген бе принуден да прави страхотно спасяване. Резервата Салдуа стреля от дистанция точно под напречната греда, но германецът успя да избие в корнер. Малко преди края на първото продължение Дембеле беше изведен на добра позиция, но ударът му беше много лек и Ремиро спаси лесно.

Най-доброто положение в 30-те добавени минути се откри пред Аднан Янузай, който от пряк свободен удар стреля много опасно, Тер Щеген успя да докосне топката и тя срещна гредата - 1:1 и дузпи. 

ДУЗПИТЕ

Още първата дузпа беше спасена, след като Баутиста стреля слабо долу вляво и Тер Щеген отрази. Де Йонг обаче стреля в страничния стълб - 0:0 след първите изпълнения. Оярсабал, който беше отбелязал гол от дузпа по-рано, също сбърка, като Тер Щеген направи второ спасяване - брилянтни изяви на германеца. Първата точна дузпа беше дело на Дембеле, който стреля изненадващо с десния крак. 

Уилиан Хосе удари греда от 3-ата дузпа и предимството на Барселона вече беше голямо. Пянич беше точен и даде 2 гола аванс на своите. Мерино пръв се разписа за Сосиедад и запази своите в мача, но Гризман направи шокиращ пропуск, пращайки топката високо над вратата. 

Янусай успя да се разпише, въпреки че Тер Щеген отгатна посоката на удара, а Рики Пуч беше последен изпълнител за Барселона - човекът, който Куман на два пъти се опита да изхвърли от Барселона. Точен удар и триумф за Барселона. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ 

Реал Сосиедад: Ремиро, Горосабел, Гевара, Гуриди, Исак, Ле Норман, Мерино, Монреал, Оярсабал, Порту, Субелдиа

Барселона: Тер Щеген, Алба, Араухо, Ленгле, Мингеса, Бускетс, Де Йонг, Педри, Дембеле, Гризман, Брейтуейт

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ДВУБОЯ РЕАЛ СОСИЕДАД - БАРСЕЛОНА?

След силния старт на сезона, в последните месеци Сосиедад разочарова с представянето си, като има само една победа от 22 ноември насам. В същото време Барселона е в серия от три поредни победи като гост. Голямата звезда на каталунците Лионел Меси пък вече има 4 гола през новата 2021 година, но се появи притеснителна новина, че е пропуснал последната тренировка на отбора.

Суперкупата на Испания вече се провежда във формат с 4 отбора. Победителят от днешната среща отива на финал, където ще срещне победителя от утрешния сблъсък между съставите на Реал Мадрид и Атлетик Билбао.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички