Суарес срещу Брейтуейт: Сравнението, което измести баланса в Ла Лига


Суарес срещу Брейтуейт: Сравнението, което измести баланса в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1922 0

Атлетико (Мадрид) показва, че върви все по-уверено към титлата в Ла Лига и не изглежда, че ще допусне слабост. Отборът на Диего Симеоне изоставаше в неделя, но обърна, за да спечели с 3 1, помогнат по пътя си от Луис Суарес, който вкара гол за обрата.

Попадението беше 12-то за сезона, изравнявайки го с Юсеф Ен-Несири в състезанието за Пичичи. Всеки гол, който вкара уругваецът, е удар за Барселона, докато каталунците продължават да търсят своя таран и е невъзможно да се избегнат сравнения между Суарес и Мартин Брейтуейт.

Статистиката им е много различна през този сезон и не само за головете, които са вкарали. Суарес има 12 на свое име, докато Брейтуейт има само два гола. Уругваецът се нуждае от само 92 минути, за да отбележи, в сравнение с датчанина, който се нуждае от 428.

12-те гола на Суарес идват от десния му крак (шест), от левия (четири) и с глава (два), като се нуждае от 1,5 удара преди да отбележи. Бившият нападател на Леганес е вкарвал само с десния крак и реализира на всеки 3,5 изстрела, които прави. Освен ясната статистика, присъствието на Суарес предизвиква паника в съперниковите защити, което не може да се каже за Брейтуейт. А колко гола делят Суарес от повишение на заплатата в Атлетико - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички