"Странно е": Жоан Лапорта изумен от решението на Лео Меси да отреже Барселона


"Странно е": Жоан Лапорта изумен от решението на Лео Меси да отреже Барселона
Снимка: GettyImages

5737 0

Президентът на Барселона - Жоан Лапорта, не прикри изумлението си от изненадващия трансфер на легендата на каталунците - Лео Меси, в Интер Маями.

Той сподели, че се чувства странно от решението на световния шампион от Мондиала в Катар миналата година. Същевременно обаче му пожела късмет в новото приключение.

Реакцията след гръмката сделка

"Чувството е странно. Свързваме Меси с Барселона. Това е начинът, по който мисля по-голяма част от феновете гледат на Меси, тъй като кариерата му премина в Барса. Ние обаче уважаваме решението му и му пожелаваме всичко най-хубаво", започна Лапорта пред "ESPN" и продължи.

"Искаме най-доброто за своите играчи. Дойде в Барселона като дете, на 14 години, прекарвайки 20 години с нас. Надявам се, че ще бъде много щастлив в Маями", добави той.

Звездно трио ще бродира в МЛС

Бившият голмайстор на "блаугранас" отхвърли оферта за завръщане в испанския гранд през лятото. Вместо това той се насочи към елита на САЩ, където бе последван от новите си стари съотборници на "Камп Ноу" Серхио Бускетс и Жорди Алба, за които Лапорта също изрази мнение.

"В Маями е различно за него. Нова лига, която се подобрява и на която Меси, заедно с Бускетс и Жорди Алба, могат да помогнат да се развие. Ще бъде много привлекателно за феновете там. Той предпочете да отиде в Маями, така че уважаваме и разбираме решението му", завърши президентът на "лос кулес".

Какви подаръци раздаде аржентинецът на всичките си нови съотборници и колеги в Интер Маями? (СНИМКА)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички