Стотици хиляди споделиха радостта на Барселона на зрелищен парад (ВИДЕО)


Стотици хиляди споделиха радостта на Барселона на зрелищен парад (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

5106 0

Преди броени минути приключи шампионският парад на Барселона по улиците на красивата каталунска столица. В 18,30 часа откритият автобус с цветовете на каталунския гранд тръгна от бизнеспарка World Trade Center и пое по улиците на Барселона. За няколко часа движението в големия град беше парализирано частично, за да може градът да отпразнува двете купи със своите любимци.

На челните места на автобуса бяха поставени трофеите - Купата на Краля и шампионската купа на Ла Лига. Играчите бяха облечени в тематични тениски "шампион на лигата 2017-2018, а няколко от тях - специално Серхи Роберто и Денис Суарес, бяха наметнали испанското знаме. Най-отпред на возилото беше застанал капитанът Андрес Иниеста, който през цялото време изглеждаше тъжен. Вероятно заради предстоящата си раздяла с любимия клуб. Халфът не напусна мястото си нито за минута.

Стотици хиляди, а може би и милиони, приветстваха шампионското шествие - покрай автобуса се развяваха каталунски знамена, валяха конфети, снимаха телефони и фотоапарати. Всички жители и гости на града бяха в приповдигнато настроение.

Лидерът на тима Лионел Меси и по време на празника беше традиционно скромен, той остана почти незабелязан по време на празника. Най-дейно купонясващи бяха защитникът Жерар Пике и нападателят Луис Суарес. Те извършиха куп щуротии на втория етаж на возилото, като нападнаха част от щаба, за да им събуят обувките и да ги хвърлят в множеството. Своите маратонки не успя да спаси и треньорът на "блаугранас" Ернесто Валверде - и те полетяха в тълпата.

Докато вървеше лайвът във Фейсбук, десетки хиляди фенове изпращаха поздрави и сърчица към шампионите. Включиха се фенове от Косово, Пакистан, Италия, Гватемала, България, Индия, Колумбия, Сърбия, дори Непал. От цял свят. По улиците се тълпяха стари, млади, мъже, жени, хубавици и много деца, на всякаква възраст.

Към края на парада двойните шампиони огладняха и към автобуса спешно бяха доставени няколко кутии с пица. Футболистите и треньорите похапнаха и продължиха да празнуват. Все пак, малко след 21 часа българско време парадът приключи. Шампионите бяха преместени под кордон в друг автобус, а купите бяха свалени от празничното возило.

Купата за победата в Примера дивисион Барселона ще получи на 20 май преди домакинството на Реал Сосиедад. Това ще бъде 25-ата титла на Испания в историята на каталунския гранд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички