Срещата между “Давид и Голиат” се превърна в празник: Реал Мадрид триумфира, а Гюлер впечатли (ВИДЕО)


Срещата между “Давид и Голиат” се превърна в празник: Реал Мадрид триумфира, а Гюлер впечатли (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

13192 0

С 3:1 Реал Мадрид стартира през сезона за Купата на Краля. Първата жертва на “белия балет” бе четвъртодивизионният Арандина в събота вечер. В герои за победителите се превърна нападателното дуо Хоселу и Брахим Диас с попаденията в 54-ата и 55-ата минута. 

Испанецът отново свърши работа на кралете

Опитният таран откри от дузпа и “кралете” се приближа уверено към успеха. Класиката оформи Родриго в добавеното време. Почетното попадение за домакините бе дело на Кабрал скоро след бразилския национал. 

В абсолютен герой за колоса обаче се превърна Арда Гюлер. 18-годишният турчин най-накрая дебютира за Реал Мадрид, след като половин година лекуваше различни травми. Те постоянно отлагаха първия му мач, а днес стартира като титуляр и остана на терена до 60-ата минута. 

В рамките на час турчинът създаде най-опасното положение за първата част след 20 минути игра, когато нацели от статично положение левия страничен стълб. Той създаде два шанса в атака, 2/3 дрибъла бяха успешни и спечели 3 дуела. Освен това 32 от общо 36 подавания бяха правилни.

Единствената притеснителна новина за гостите бе, че Камавинга бе заменен след час игра и се отправи към съблекалните с доктор. Белингам пък отново заблестя с действията си, но този момент около страничната линия. Той взе одеало и загъна момче, връщащо топките.

Първо полувреме

Колосът от Мадрид логично взе от самото начало превес над срещата и през първите 20 минути контролираше кълбото през 80% от времето. Не закъснаха и опасните положения - 4, от които едно бе на Арда Гюлер. 

Турчинът официално дебютира срещу аматьорите като титляр и бе близо до гола в 19'. Тогава той се нагърби с директна стрелба от статично положение пред наказателното поле, но кълбото се отби от левия страничен стълб. 

До края на първата част гостите не допуснаха съперника да създаде нещо пред вратата им, но и те не сториха нещо по-опасно след опита на Гюлер. Головите положения стигнаха 7 броя, а точните изстрели за възпитаниците на Анчелоти - 3. 

Второ полувреме

ГОЛ! В 53-ата минута главният арбитър посочи бялата точка след нарушение на Зазу в наказателното поле. С изпълнението се нагърби един от най-опитните на терена - Хоселу, и с изпълнение в долния ляв ъгъл не остави шансове на Алварес - 0:1!

ГОЛ! Домакините се разконцентрираха след първото попаднение и 120 секунди по-късно бяха наказани за втори път в срещата. Този път попадението бе дело на другия нападател на Анчелоти в събота вечер - Брахим Диас, който поведе атаката. 

Четвърт час преди края на срещата домакините успяха да стигнат до един единствен отправен точен удар. В заключителните минути репортери разкриха, че Камавинга се е насочил директно към съблекалните с доктор, след като бе заменен от Родриго в 60'. 

ГОЛ! Именно бразилецът донесе класическа преднина за гостите в добавеното време след асистенцията на Диас - 3:0!

ГОЛ! Не след дълго Кабрал върна почетно попадение за домакините и успя да оформо крайното 1:3 в съботната вечер. 

Стартови състави

Арандина: Алварес, Сисей, Маркес, Песка, Очоя, Витоло, Атомо, Зазу, Санта Крус, Ел Батиуи, Фродо

Реал Мадрид: Кепа, Гарсия, Начо, Карило, Тобиас, Гюлер, Камавинга, Себайос, Пас, Хоселу, Брахим

Преди мача

До този момент Арандина вече неочаквано изхвърли от надпреварата Мурсия и Кадис с 2:1 и 1:0. Никога обаче четвъртодивизионният клуб не се е изправял срещу местния колос Реал Мадрид. Тимът в момента е последен в класирането с 10 точки след 16 изиграни двубоя. 

Арандина не е побеждавал за първенството от 8 октомври, когато се наложи с 2:1 над Торелавега като гост, а след това следват само загуби и ремита. Два успеха спохождат аматьорите в турнира. 

Реал пък не е губил от дербито с Атлетико Мадрид в края на месец септември. Тимът е лидер в Ла Лига с равни на Жирона точки, а междувременно спечели групата си в Шампионска лига. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички