Срам и позор! 10 анонимници изхвърлиха Реал от Купата на Краля


Срам и позор! 10 анонимници изхвърлиха Реал от Купата на Краля
Снимка: Guliver/GettyImages

3218 0

Ужасяващата 2021 година за Реал Мадрид продължи с пълна сила, като "белия балет" изживя най-големия си срам под ръководството на Зинедин Зидан и беше отстранен за Купата на Краля от третодивизионния Алкояно с 1:2, и то след продължения и червен картон за анонимната селекция от Валенсия. 

До срамния резултат се стигна след пълен обрат, като Милитао беше извел своите в края на първото полувреме, но Солбес (79') и Касанова (115') шокираха скъпоплатените си опоненти и пратиха Алкояно в следващата фаза на турнира, който се смяташе, че е единственият, за който "кралете" имат реален шанс този сезон. 

Поражението връща спомените от сезон 2009/10, когато Реал беше зашлевен от Аларкон с 4:0 в същия турнир, тогава под ръководството на Мануел Пелегрини. 

Зинедин Зидан изненадващо пусна в игра и Лукас Васкес, и Каземиро, които в момента са със статут на титуляри, докато в състава личаха имената на играчи като Марсело, Едер, Валверде, Винисиус и други от традиционната ротация на френския специалист. 

Въпреки разликата в класите, Реал трудно стигаше до положения пред вратата на добре подредения си опонент, но все пак Алкояно капитулира секунди преди края на първото полувреме. След центриране от корнер, топката не беше добре изчистена и Васкес я насочи към Марсело на лявото крило. Той центрира отлично пред малкия пеналт, където Едер Милитао засече с глава и реализира. 

След почивката Реал заигра малко по-добре и имаше своите шансове да подпечата победата, най-добрият от които бе изпуснат от Винисиус в 77', когато беше изведен на отлична позиция в наказателното поле, но стреля много слабо. Само 2 минути по-късно след ужасяващо подреждане на Реал в защита при центриране от корнер топката се озова в абсолютно непокрития Солбес и той я засече във вратата за 1:1 - шокиращ развой на двубоя. 

Последваха яростни атаки на Реал, като в 87' удар на Васкес беше спасен от стража на Алкояно, докато в добавеното време не бе отсъдена дузпа в полза на "белия балет" за нарушение срещу Едер Милитао в наказателното поле - продължения в мача. 

Поред на терена се появиха Асенсио, Кроос и Азар, но лошото състояние на терена и бавното темпо на "кралете" не позволиха кой знае какви опасности за представителите на 3-ото ниво на испанския футбол. В началото на второто продължение домакините останаха с човек по-малко, след като Лопес влезе по абсурден начин в краката на Каземиро и бе изгонен за втори жълт картон - шанс за Реал да реши всичко в продълженията. 

Фигерас в 111' направи поредното си страхотно спасяване, този път срещу Марсело, който бе изведен на добра позиция от Азар. Той направи още едно спасяване преди да се случи немислимото в мача. 

Диаките напредна на контраатака в половината на Реал и комбинира с Лопес, който мина покрай двама и на свой ред изведе Диаките в поналтерията. Той центрира остро пред малкия пеналт, където Касанова засече току пред стража и реализира за 2:1. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички