Опит №4: Зидан атакува единствения трофей, който не успя да спечели с Реал Мадрид


Опит №4: Зидан атакува единствения трофей, който не успя да спечели с Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

1305 0

Испанският шампион Реал Мадрид започва участието си в турнира за Купата на Краля в сряда, 20 януари, с 1/16-финален двубой срещу Алкояно. Турнирът е пренебрегван от мнозина за сметка на Ла Лига и Шампионска лига, но "кралския клуб" ще има допълнителна причина да го спечели.

Мотивацията ще дойде най-вече от старши треньора, който освен, че ще иска да прибави нов успех във визитката си, има желанието да наруши негативна тенденция. Купата на Краля е единственият трофей, който не е успял да печели с Реал, като това ще е негов 4-ти опит да го стори.

Не само, че не е завоювал Купата на Краля, но и Зидан не е стигал до по-далечна фаза от тази на четвъртфиналите. През 2017 година Реал щеше да постигне исторически требъл (спечели Шампионска лига и Ла Лига), но отпадна на четвъртфиналите от Селта. 

През следващия сезон "кралския клуб" отпадна на същата фаза, този път от Леганес. А през миналата кампания Реал със Зидан начело бе спрян от Реал Сосиедад, отново на четвъртфиналите. Дали този сезон ще бъде различно? Пътешествието на Реал започва.

А двубоят срещу Алкояно за Купата на Краля е отлична възможност за играч на Реал Мадрид да дебютира цели 943 дни, след като бе привлечен в клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички