Срам! Борещ се за оставане в Ла Лига клуб разгроми Барселона след 5 поредни загуби (ВИДЕО)


Срам! Борещ се за оставане в Ла Лига клуб разгроми Барселона след 5 поредни загуби (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

5966 0

Барселона изненадващо бе разгромен с 1:3 при визитата си на Валядолид по време на 36-тия кръг от Ла Лига. И докато резултатът от вторник вечер може да не изглежда с толкова голяма разлика, то само в рамките на част от второто полувреме резултатът набъбна до 3:0 след две безответни попадения от първата част, а междувременно бяха нацелени две греди от домакините.

Резултатът за каталунците не изглежда толкова притеснителен, предвид вече спечелената титла и някои експерименти на Шави, но дори и опитите му да промени нещо не сработиха, а тимът бе безобразен в повечето фази на играта. 

Всичко започна с автогол на Кристенсен след по-малко от 120 секунди игра, гарнирани от слабите му изяви по-време на целия двубой. Проблемите за каталунците се увеличиха след отсъдена и реализирана от Ларин дузпа в 22-рата минута, а точно той асистира за третия гол, дело на Плата в 73'. 

Почетното попадение за гостите бе дело на Левандовски, който поведе атаката на каталунците от самото начало и цялостно създаде над 10 опити през първото полувреме, огромна част от които - несполоучливи. 

Странно или не - новият шампион на Испания се превърна в избавлението на Валядолид, който прекрати серията си от пет поредни загуби през последните седмици и седем такива от "блаугранас" през изминалите години. 

Така тимът, борещ се да не изпадне, вече разполага с 3 точки пред зоната на изпадащите при оставащи още две срещи до края на сезона.

Първо полувреме

ГОЛ! Домакините могат да са изключително доволни от началото на двубоя, след като Андреас Кристенсен имаше нещастието да си отбележи автогол след по-малко от 120 секунди! 1:0!

Video edited on Kapwing

В 20-тата минута закъснялото нарушение на Ерик Гарсия доведе до моментална дузпа, а ситуацията бе преразгледана и от ВАР, но решението не се промени

ГОЛ! С изпълнението се нагърби Сайл Ларин, залъгал след броени секунди Тер Стеген и удвоил преднината с точния си изстрел в долния десен ъгъл! 2:0!

Второ полувреме

След час игра имаше същинската опасност от това гостите да изостават с цели три попадения, след като центриране на Плата рикошира и срещна десния страничен стълб.

ГОЛ! Ситуацията стана още по-трагична в 73-тата минута, когато отново Плата бе в центъра на събитията, но този път се озова на стрелкова позиция и с премерен удар матира каталунците за 3:0!

Втора греда нацелиха в рамките на броени минути домакините, след като излязоха в нападение 3:1, а опитът на Роза срещна десния страничен стълб, след като Тер Стеген скъси ъгъла. 

ГОЛ! Левандовски отбеляза почетно попадение в 84-тата минута, след като бе изведен очи в очи с Масип от Де Йонг. Той успя да преодолее с финт стража и на празна врата върна попадение! 1:3!

Стартови състави

Валядолид: Масип, Фреснеда, Фернандес, Санчес, Оласа, Плано, Меса, Агуадо, Плата, Ларин, Мачис

Барселона: Тер Стеген, Балде, Алонсо, Кристенсен, Роберто, Гави, Гарсия, Де Йонг, Торе, Левандовски, Рафиня

Преди мача

Срещата се явява изключително важна за домакините, които още имат шанс да се спасят от изпадане, но рано или късно ще трябва да прекратят серията си от пет шампионатски поражения.

Барселона от 10-тина дни официализира триумфа си в турнира и по този начин играе предимно за честа си, като трябва да се има предвид, че каталунците са в серия от 7 поредни победи над днешния си съперник, повечето от които - разгромни. 

Трима мароканци сред Валядолид - Амала, Ануар и Ел Ямик, ще отсъстват, а в тази бройка попадат и Перес и Хонгла, като само последният е наказан. Аларкон, Араухо, Кунде и Педри са аут за шампионите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички