Спорна дузпа даде мечтан дебют на Шави в Барселона (ВИДЕО)


Спорна дузпа даде мечтан дебют на Шави в Барселона (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5877 0

В дебюта на Шави Ернандес испанският колос Барселона постигна минимален успех над Еспаньол с 1:0 като домакин в дербито на Каталуния от 14-ия кръг на Ла Лига. Много пресилена дузпа, реализирана от Мемфис Депай, донесе ценни три точки на каталунците в мач, в който Еспаньол уцели две греди, пропусна куп положения и не заслужаваше да загуби.

Срещата започна равностойно, но постепенно Барселона започна да затяга обръча около наказателното поле на съперника. Каталунците показаха желание да отбележат гол, но не и успеваемост. Няколко удара към вратата на Еспаньол завършиха без желания резултат.

В 15-ата минута Нико се свлече в наказателното поле, претендирайки за дузпа, но съдията подмина ситуацията. В следващите минути Барселона на няколко пъти организира опасни атаки, но липсваше  завършващия удар. В 31-вата минута Серхио Бускетс бе много близо до отбелязването на гол, но стражът Лопес го отказа.

В самото начало на втората част Барса получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар. Мемфис Депай бе изведен в наказателното поле, а играч на Еспаньол направи шпагат срещу него. Съдията отсъди дискусионна дузпа, след като повторенията показаха, че играчът на Еспаньол първо играе с топката. Въпреки това дузпата бе потвърдена и от ВАР, а Мемфис Депай се разписа от бялата точка - 1:0!

Content made on Kapwing

В 65-ата минута Френки де Йонг вкара топката в мрежата на Еспаньол, но при вдигнат флаг за засада. Пет минути по-късно Раул де Томас бе много близо до изравняването на резултата, но негов мощен изстрел профуча на сантиметри от страничния стълб.

В 73' Абдесамад Езалзули отправи опасен удар към вратата на Барса, но не намери целта. В 82-ата минута Раул де Томас уцели греда, а четири минути по-късно отново той разтресе вратата на каталунците с удар в стълба. Леандри Димата също имаше страхотен шанс да вкара, но не се възползва.

С тези пропуски Еспаньол нямаше как да вземе нещо от мача и се примири с петото си поражение през сезона. Тимът заема 11-о място със 17 пункта. Барселона пък записа първа победа след четири мача без успех. Каталунците се изкачиха до шестото място с 20 точки - на осем пункта от първото място.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Алба, Гарсия, Пике, Мингеса, Де Йонг, Бускетс, Нико, Ахомаш, Депай, Гави

Еспаньол: Лопес, Педроса, Кабрера, Лопес, Гомес, Видал, Пуадо Диас, Дардер, Ерера, Ембарда, Де Томас

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Новият мениджър на Барселона Шави Ернандес ще направи своя дебют в дербито на Каталуния срещу Еспаньол. "Блаугранас" ще опитат да прекъснат серия от четири мача без победа в Ла Лига, като победят градския си съперник и дадат успешно начало на ерата "Шави".

Барселона е крайно неубедителен от началото на новия сезон, като след 13 мача заема едва девета позиция със 17 точки. Каталунците изостават с 11 точки от настоящия лидер в Испания Реал Сосиедад - разлика, която не е невъзможна за стопяване, особено за гранд от калибъра на Барса.

За днешния двубой с Еспаньол Шави няма да може да разчита на куп футболисти. Каталунците имат сериозни кадрови проблеми в офанзивен план, където отсъстват Ансу Фати, Серхио Агуеро, Мартин Брейтуейт, а освен това с контузии са двама важни играчи като Педри и Сержиньо Дест.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички