Спад, който надминава и най-мрачните прогнози - феновете на Барселона с най-лоша посещаемост срещу Атлетико


Спад, който надминава и най-мрачните прогнози - феновете на Барселона с най-лоша посещаемост срещу Атлетико
Снимка: Guliver/GettyImages

6592 0

През миналия сезон Барселона успя да върне позабравен ентусиазъм у феновете си, като с подписването на Рафиня, Роберт Левандовски и Жул Кунде дойде титла и най-добрата посещаемост в Европа, достигаща над 83 000 в Ла Лига.

Колко голям е спадът в посещението?

Въпреки това едно от опасенията от финансова гледна точка на тази кампания беше намаляването както на капацитета, така и на посещаемостта, причинено от преместването им на Монтжуик.

Капацитетът е от малко под 56 000, но този сезон средната им посещаемост в Ла Лига е по-малко от половината от тази през миналата кампания. Само 17 000 фенове са подновили абонаментните си карти за този сезон, а средният брой е 41 257 досега.

Въпреки че сблъсъкът им срещу Атлетико Мадрид беше дербито на уикенда, се появиха само 34 568 фенове - най-лошия резултат за сезона. За Алавес преди няколко седмици стадионът събра 38 183 присъстващи фенове, предишното им най-ниско ниво, твърди "Mundo Deportivo". Срещу Атлетико Мадрид останаха 38% празни места.

Мотивите за този спад се обясняват с множество фактори, включително леките логистични усложнения при достигането до Монджуик. Студеното време и високите цени на билетите също са посочени като потенциални причини.

Със сигурност за местните билетите са твърде скъпи, за да ходят редовно на мачове. Най-евтините са 99 евро, а най-скъпите бяха продадени за 219 евро, а мачът също завърши около 23 часа (местно време) в неделя вечер, което затрудни пътуването до вкъщи за мнозина. В същото време се появи и информация, че Барселона смята да продаде Роберт Левандовски през лятото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички