Смъртоносният тандем Меси-Гуардиола се е разпаднал на парчета


Смъртоносният тандем Меси-Гуардиола се е разпаднал на парчета

1568 0

Интересни разкрития направи звездата на Барселона Лео Меси на първата си пресконференция от 2013 г. насам. Аржентинецът говори преди тазвечершния полуфинал с Байерн от Шампионската лига и призна, че не си е разменил нито дума с бившия му треньор Пеп Гуардиола, който понастоящем води баварците. Заедно на "Камп Ноу" тандемът редовно разплакваше съперниците си.

„Откакто Пеп си тръгна от не съм говорил с него. Докато беше треньор комуникацията ни бе добра. Преживяхме много неща, спечелихме много трофеи, но в момента нямам никакъв контакт с него. Не мога да правя сравнения между Гуардиола и Луис Енрике. Двамата имат различни философии за футбола. Единият иска едно, другият - друго“, обясни аржентинският гений.

Меси не избяга от темата за последния сблъсък с Байерн в турнира преди две години, завършил с 7 гола в мрежа на каталунците.

„Байерн е голям отбор. Заболя ни много как загубихме през 2013 г. Контузиите не са извинение за тях, пък и Пеп им е казал всичко за нас, което до известна степен изравнява везните. Важно е да вземем добър резултат преди реванша, защото на този етап от турнира фаворити няма“, категоричен бе Меси.

Той не пропусна за уточни, че разногласията му с настоящия треньор на Барса Луис Енрике са останали в миналото. „Не сме имали никакъв проблем и сега нямаме проблем“, завърши Лео.

Междувременно репортери от вестник „Марка“ проведоха интересен експеримент в Сантпедор – родното място на Гуардиола. През 2009 г. Пеп бе провъзгласен за почетен гражданин на каталунското градче, но днес там никой не иска да чуе за него. „Гуардиола ни постави на картата на света, но днес целият народ е с Барса защото сме каталунците“, обяви кметът Лаура Вилагра.

Единственият човек в града, който застана зад каузата на Пеп бе собственият му баща – Валенти. „"Ако имате деца, ще сте наясно какъв е моят избор. Ще ми бъде болно, ако Байерн отпадне заради многото си контузени футболисти. От друга страна обаче класиране на Барса на финал ще бъде едно малко удоволствие за мен. Това е клубът на сърцето ми, но няма да ходя на „Камп Ноу“, въпреки че ме каниха. Ще си остана в къщи пред телевизора, защото така е по-добре за нервите ми", обяви Гуардиола старши.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички