След решението на Лео Меси да остане в Барселона: Кои са големите губещи?


След решението на Лео Меси да остане в Барселона: Кои са големите губещи?
Снимка: Getty Images/Guliver

4873 0

Вместо да сложи край на кризата с интервюто си в петък вечерта, Лионел Меси затвърди впечатлението, че в последните месеци е имал прекалено много проблеми в Барселона. Самият той е един от губещите във всичко това, защото е ясно, че е искал да напусне Барселона, въпреки че каза, че това е неговият клуб за цял живот.

Той дори не изясни дали ще напусне или не, след като договорът му следващата година му го позволи. Много фенове на Барселона пък се чувстваха изоставени от клубната легенда.

Хосеп Мария Бартомеу също излиза от ситуацията като един от губещите. Фактът, че мина през това, като заплаши, че ще отнесе въпроса до съда, и че той няма да се оттегли като президент, можеше да донесе само лично облекчение и спокойствие. Меси обаче нападна президента на клуба в интервюто си. Сега капитанът и президентът ще трябва да се опитат да живеят заедно през следващите няколко месеца. Ако на Бартомеу досега му бе трудно да оправдае управлението си, коментарите от Меси за него доста  влошават. Той е осъден да бъде запомнен като вреден президент.

Институцията на Барселона също е сред губещите. За тях не само се говореше по цял свят за спортното унижение, претърпяно при загубата с 8:2 от Байерн Мюнхен, но клубът бе и в центъра на тази история. Част от дискусията беше за финансите на клуба. Но сантиментално е, че Барселона е пострадала най-много. Целият този епизод беше страшен за всички фенове на клуба, тъй като идеята Барселона трябва да бъде над всичко и всички. А кои са петте теми, по които Меси не говори в обширното си интервю - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички