След отказването на Кроос: Взето е решението и за Лука Модрич


След отказването на Кроос: Взето е решението и за Лука Модрич
Снимка: Getty Images

7276 0

Германският маестро Тони Кроос хвърли в шок футболната общественост, след като обяви, че спира с футбола след края на Евро 2024 - когато и да настъпи той за Германия. Германецът ще играе последните си два мача с Реал Мадрид срещу Бетис и във финала на Шампионска лига срещу Борусия (Дортмунд). 

Това слага краят на една легендарна ера за халфовата линия на "белия балет", след като само преди две години от клуба си тръгнаха и Каземиро, и  Иско. Сега, голямата въпросителна е какво ще се случи с Лука Модрич. 

Вятърът на промяната духа и за хърватина 

Според последната информация, дошла от един от приближените до Реал журналисти - Хосе Феликс Диас, Модрич ще остане поне за още една година при "кралете". 

Модрич е последният представител на легендарната халфова линия на Реал, който ще остане в клуба

До голяма степен оставането му е улеснено от решението на Кроос, който освобождава сериозен бюджет с напускането си - между 14 и 20 милиона евро. 

В същото време Модрич ще има много по-ниска заплата в сравнение с последните години. Ролята му няма да е на твърд титуляр, но с напускането на Кроос "кралете" очакват да запише същия брой мачове и минути, които и досега през сезона - 1-ва или 2-ра резерва и титулярно място при ротации в по-незначителни мачове. 

От клуба все още няма потвърждение, но очакванията са той да остане, тъй като самият Модрич е обявил пред клуба, че е готов на всякакви жертви, само и само да остане

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички