Тони Кроос се сбогува с Реал Мадрид, оттегля от футбола - остана да изпълни 2 цели


Тони Кроос се сбогува с Реал Мадрид, оттегля от футбола - остана да изпълни 2 цели
Снимка: Getty Images/Guliver

3173 0

Голяма новина съобщи Тони Кроос, който се намира в отлична форма през този сезон и дори се върна в националния отбор на Германия. Звездата на Реал Мадрид обяви, че това е последният му сезон като професионален играч и след финала в Шампионска лига и Евро 2024 се оттегля от футбола!

Краят на приказката за Тони Кроос

Тони Кроос информира Реал Мадрид и феновете чрез своя подкаст и емоционално писмо, че напуска Реал Мадрид след края на сезона. Кроос играе за Реал Мадрид от 2014 г. През този сезон той изигра 46 мача във всички турнири, като отбеляза един гол и направи девет асистенции.

Тони Кроос с емоционално сбогуване с Реал Мадрид

"17 юли 2014 г., денят на представянето ми в Реал Мадрид, денят, който промени живота ми. Животът ми като футболист, но преди всичко като човек. Това беше началото на нов живот в най-големия клуб в света. Днес, след 10 години, в края на сезона, този живот свършва. Никога няма да забравя това вълнуващо и успешно десетилетие!

Бих искал специално да благодаря на президента Флорентино Перес, на клуба и на всички, които ме посрещнаха с отворено сърце и ми се довериха. Но преди всичко искам да ви благодаря, скъпи фенове на Реал Мадрид, за вашата любов и подкрепа от първия ден до последния.

В същото време това решение означава, че кариерата ми на действащ футболист ще приключи това лято след Европейското. Както винаги съм казвал, Реал Мадрид е и ще бъде последният ми клуб.

Днес съм щастлив и горд, че намерих точния момент за това решение. Моята амбиция винаги е била да завърша кариерата си на топ ниво. От този момент нататък има само една главна мисъл в съзнанието ми и нищо няма да ме раздели от нея: Хайде 15-ата! HALA MADRID Y NADA MÁS!", бе обръщението на Кроос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички