След като плати десетки милиони, най-накрая оправдаха Неймар


След като плати десетки милиони, най-накрая оправдаха Неймар
Снимка: Getty Images/Guliver

5220 0

Звездата на Барселона Неймар беше оправдан по обвинение за укриване на данъци в родината си Бразилия, информира лично неговият баща.

Нападателят трябваше да плати глоба на стойност 50.7 милиона паунда заради неуредици с неговите данъчни декларации в периода 2011 - 2014 година. Впоследствие сумата беше намалена на половина, а оттам нататък в Бразилия очакваха името на национала да бъде изчистено - така, както и стана официално днес.

Последното дело за укриване на данъци, което се водеше срещу него - за приходите му специфично през 2013 година, днес приключи с благоприятен за Неймар и неговия баща край.

"С невероятна радост съобщавам, че бяха прекратени всички дела срещу мен, моето семейство и моите работници. Всичко е официално приключено, което доказва, че все пак има справедливост в нашата родина", гласи официално становище на Неймар - старши.

"През последните 4 години аз, моето семейство и всички, свързани с нас, страдаха заради тези обвинения, базирани на пълни измислици. Обвинение след обвинение ние се борехме и бяхме оправдани. Вече е видно, че не сме престъпници и не сме ощетили държавата и с едно пени.

Сега се надявам, че можем да се насочим към нашите дела и можем спокойно да си починем - заслужихме си го", пише още в изявлението на Неймар - старши.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички