Ето я причината Реал Мадрид да прекрати преговорите с ПСЖ за Мбапе


Ето я причината Реал Мадрид да прекрати преговорите с ПСЖ за Мбапе
Снимка: Guliver/GettyImages

9580 0

Ръководството на Реал Мадрид едноличо е прекратило преговорите с ПСЖ за привличането на Килиан Мбапе, гръмнаха почти всички световни медии, и то само минути след информация, че "кралете" готвят 3-а и последна оферта за услугите на френския ас. 

Както е известно, самият играч настоява да последно да премине в испанския гранд, но парижани ясно демонстрираха намерението си да го задържат, а след това да се опитат да го убедят да поднови договора си. На този етап, това изглежда невъзможно, след като  Мбапе се чувства излъган от ПСЖ (подробности в линка). 

Днешният ден даде повод за оптимизъм в Мадрид, след като френският гранд най-накрая прие да преговаря с Реал за трансфера на играча. Насер ел Хелайфи е отказал втората оферта на "белите" (170 + 10 милиона евро), но все пак е имало положителни разговори. Това е причината и Реал действително да отправи 3-а оферта, която се е очаквало парижани да приемат. 

Според информация на "Екип", както и още няколко журналисти, Флорентино Перес е оторизирал оферта на стойност 200 милиона евро за Килиан Мбапе, но парижани отново са отказали, въпреки че първоначално са дали индикации, че именно това е сумата, за която ще се споразумеят двата клуба. След този отказ, Перес е прекратил всякакви преговори. 

Тази сума щеше да е втората най-висока, платена за футболист, след 222-та милиона евро, платени от ПСЖ за Неймар. Нещо повече - предложението на Реал за играч, който е в последната година на своя контракт, е нечувано за световния футбол. 

Така дългоочакваният транфер на Мбапе може да се случи през това лято единствено ако парижани се свържат с "кралете" с готовност да продадат Килиан. В противен случай, сагата с нападателя ще се проточи поне до януари, ако не е и до лятото, когато изтича договорът на играча с френския гранд. 

Самият Мбапе даде лаконичен коментар на сагата между Реал и ПСЖ за неговия трансфер

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички