Ще спази ли Реал Мадрид 8-годишното си обещание към Тотнъм?


Ще спази ли Реал Мадрид 8-годишното си обещание към Тотнъм?

13172 0

През 2013 година уелсецът Гарет Бейл си събра багажа от Северен Лондон и срещу сумата от около 100 милиона евро стана собственост на гранда от Испания Реал Мадрид.

Крилото игра за Кралския клуб в продължение на 8 години и въпреки контузиите и скандалите, в които се забъркваше, статистиката му в Испания далеч не бе разочароваща - 251 мача, 105 гола и 68 асистенции.

През сезон 2020/21 Бейл бе върнат под наем на Тотнъм, но сега се очаква да се завърне в Реал Мадрид и да доизпълни договора си с клуба под ръководството на Карло Анчелоти.

По-детайлен поглед върху контракта, подписан между "шпорите" и "белия балет" през 2013 година разкрива интересен факт! В него присъства специална клауза, според която Реал Мадрид е задължен да изиграе приятелска среща с Тотнъм по време на някоя от предсезонните подготовки.

До момента обаче това не се е случило и ако Флорентино Перес не се съгласи Реал Мадрид да пътува до Англия, за да изиграе такъв приятелски мач, то "белия балет" е изправен пред опасността срещу него да бъдат предприети съдебни действия!

Към този момент стадионите в Англия работят в много ограничен режим и не приемат достатъчно зрители, което напълно обезсмисля един такъв двубой през настоящото лято. От договора на Бейл с Реал Мадрид обаче остава точно една календарна година и Кралете ще трябва да помислят кога точно да пътуват до "Тотнъм Хотспър Стейдиъм", за да не се наложи да изплащат неустойки заради клаузата в контракта на капитана на Уелс!

Наскоро пък един от лидерите на Реал Карим Бензема даде дълго интервю, в което говори за изминалия сезон 2020/21, за изпуснатата титла в Ла Лига, както и за напускането на Зинедин Зидан и Серхио Рамос (можете да го прочетете в линка).

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички