Шокиращо признание! Бивш играч на Реал Мадрид страдал от психични проблеми - ето изповедта му


Шокиращо признание! Бивш играч на Реал Мадрид страдал от психични проблеми - ето изповедта му
Снимка: Getty Images

1748 0

Шокиращо признание направи бившият футболист на Реал Мадрид Иван Кампо, който се подвизаваше на „Сантяго Бернабеу“ в периода между 1998-а и 2003 година. Испанецът разказа в интервю пред „AS“, че точно това време от кариерата си е страдал от паник атаки.

Кампо разкри как пилот от испанските военновъздушни сили го е убедил да говори открито за проблемите си. Той му обяснил, че разказа му може да има голямо влияние върху други, които имат подобни тревоги и да помогне за превръщането на разговорите за психичното здраве в нещо нормално.

Тогава си помислих, че думите му са напълно логични. Реших, че трябва да говоря, за да нормализираме темата. Повече не трябваше да се крия от нищо. Независимо дали на хората им харесва или не. На мен ми се случи, а се случва и на още много хора, защо да не говорим за това? Това е сред най-честно срещаните болести в света. Лекари, таксиметрови шофьори, адвокати.. Да се говори за това няма да причини нищо негативно“, коментира Кампо.

Аз имах подкрепата на семейството и на съотборниците ми. Бяхме като група приятели, а не просто професионалисти.Подадоха ми ръка, интересуваха се как съм, окуражаваха ме. Тогава не беше като сега, но в съблекалнята бяхме като семейство“, допълва 48-годишният бивш футболист.

Кампо бе част от състава на Реал Мадрид, който спечели титлата в Шампионската лига през 2000 година. На „Сантяго Бернабеу“ негови съотборниците бяха имета като Роналдо, Роберто Карлос, Фернандо Йеро, Икер Касияс и Зинедин Зидан.

А ето какво мислят в Реал Мадрид за пенсионирането на Карло Анчелоти.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички